Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 16. szerda, Gál

MIÉP: A Horthy-korszak példaértékű lehet a következő kormány számára

A MIÉP XI. kerületi irodájában rendezték meg Kosaras Péter Ákos történész Horthy Miklós kormányzóról szóló előadássorozatának harmadik részét. Az esemény házigazdája a párt 16-os választókerületi jelöltje, Fenyvessy Zoltán volt.

Az a fajta társadalmi berendezkedés, amely a Horthy-korszakot jellemezte, gerincet tudott adni a nemzetnek és épp ezért példaértékű lehet a következő kormány számára is. Hiszen egy vesztes világháború után 20 év alatt sikerült újraépíteniük az országot - fejtette ki Fenyvessy Zoltán. A politikus rátérve a mostani választási kampányra azt mondta, a kopogtatócédula-gyűjtés a választási rendszer rákfenéje. "Nem csak azért, mert a nagy pártok igyekeznek elhalászni a kis pártok elől az ajánlószelvényeket, hanem, mert nagyon sok visszaélésre ad lehetőséget" - fejtette ki. Ami pedig magát a választást illeti - folytatta -, bízunk abban, hogy nem csak kormányváltás fog bekövetkezni, hanem egy új rendszerváltás is. "Ahová csak nézünk, mindenhol romokat látunk, a kultúrától kezdve, az oktatáson át teljesen az egészségügyig. A korrupciós ügyekről nem is beszélve. A romokat kell eltakarítani" - fogalmazott Fenyvessy Zoltán. Szerinte olyan nemzeti párta van szüksége Magyarországnak, amely kétharmados többséggel bír és amely így az alapoktól kezdve építené újra az országot.

LEGFRISSEBB
×

Az Újbudai robotok menetelése III. rész  

Három részes sorozatunk utolsó részében folytatjuk az újbudai robotprogramozó csapatok bemutatását. Előzetesként csak annyit, hogy most kiderül az, hogy nem csak a fiúk tudnak labdába rúgni ebben a “sportban”. Sőt. A riportokat Both Samu, 12 éves diák készítette.