Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 8. szerda, Ellák

Hajdu László - 17. választókerület jelöltjének bemutatása - 2010

17. választókerület jelöltje: Hajdu László

17. választókerület jelöltjének bemutatása

 

Hajdu László a rocklegendák vándorkiállításon

 

Választási hírek

 

Soha nem ajánlottam pénzt a jelölésemért   2010. 08. 23.

 

Hajdu László rocklegendákkal nyitotta kampányát

 

17. választókerület jelöltje: Hajdu László

 

 

Gazdagrét - Kelenvölgy - Madárhegy - Őrmező - Sasad
Zöld Magyarországért

 

Tisztán a tényekről Újbudán
Dinamizmussal a családokért, a jövőért!

 

Bemutatkozás

 

32 éves vagyok, vegyész, jelenleg egy környezetvédelmi cég ügyvezetőjeként dolgozom. Két gyermek édesapja vagyok. Nagyobbik leányom 3 éves, kisebbik gyermekem áprilisban lesz két éves. Kelenvölgyben nőttem fel, iskolai éveim nagy részét is itt töltöttem. 2006 októberében választottak meg Gazdagrét önkormányzati képviselőjének illetve a testület a kerület környezetvédelmi tanácsnokává. Számomra, számunkra az elmúlt 3 év mozgalmas, de egyben azt gondolom tevékenyen és eredményekkel gazdagon telt.

 

A múlttal szembe kell nézni hibáinkból tanulni, okulni, építkezni lehet!

 

2008 áprilisában léptem ki a SZDSZ-ből és a kerületi frakcióból és azóta független képviselőként dolgozom a Zöld Újbudáért, Önökért a jövő generációjáért. 2008 óta számos országos programot tudtunk elindítani Gazdagrétről, ami egyértelműen sikertörténetté vált és az igazi nyertesei nem a politikusok, hanem Önök, akik egy tisztább élhetőbb Magyarország, Újbudai városrész lakóivá váltak.


Tények, tettek, a Zöld Újbudért a gyermekekért.

 

2010-ben Újbudán már közel 1000 háztartás élvezheti a megújuló energián alapuló olcsó energiatermelést, több ezer lakás vált hőszigetelté, ami a pénztárcákon is meglátszik. Elsőként az országban kezdeményezésemre indult el a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés így nem csak tisztábbak lettek a közterületi szigetes gyűjtők, hanem a társasházak is spórolni tudtak, így a környezetbarát gondolkodásmód egyszerűen tényleg takarékos. Idéntől Kelen völgyben és Sasadon próbáljuk ki kísérleti jelleggel a családi házas övezetekben a házmenő rendszer előnyeit.

 

2008-tól már élen járt a kerület - ugyan csak elsőként az országban – a téli környezetbarát síkosságmentsítés anyagi támogatásában a lakósság részére.

 

2009-ben Gazdagrét és környékén több mint 300 facsemetét ültettünk el, közel 100 új közterületi szemétgyűjtőt helyeztünk el. Madár hegy számára a kis gyermekes családok kérésére aktív civil összefogással megépítettük az őrzött játszóteret.


Zöld politikát a parlamentbe ZÖLD energiát a fenntartható fejlődésért!!!

 

20 év telt el Magyarországon a rendszerváltozás óta, 20 évvel vagyunk távolabb attól a környezettől, amit apáinktól kaptunk megőrzésre, unokáink számára. Napjainkban már nem mehetünk el tétlenül a környezeti problémák mellett, évszakonként érezzük bőrünkön, pénztárcánkon a civilizációs ártalmak káros mellékhatásait. Környezetvédőként, kutatóként úgy vélem egy zöld politikusnak a városfejlesztésekhez, igazodnia kell olyan innovatív megoldásokkal, ami a mai kor értelmében biztosítja a fenntartható jövőnket, családunkért, unokáinkért. Megválasztásom esetén nemzetbiztonsági ügyként kezelném az energiafüggőség felszámolását, Magyarországot a kedvező fekvése miatt a kelet-európai térség, vezető alternatív energia gyártójává emelném, amellyel 4 év alatt 200.000 új munkahely teremthető.


Zöld politikával a hajléktalan kérdésért!

 

A második évezredbe átlépve a szabad piacgazdaság hibái rávilágítottak 2009-ben, hogy a társadalom egy részének a kezét elengedtük. Budapestiként tapasztalhatjuk az egyre több hajléktalant, kéregető embert, akik az utcán próbálják megoldani problémáikat. A hajléktalanok sokszor nem a saját hibáikból kerülnek az utcára és válnak alkoholistává, így ne ítéljük el őket minden egyes eset egyedi sokszor felkavaró történet.

A közmunka illetve közterületi munka, program részeseivé válhatnának a hajléktalanok, akiket csak utcalakóknak nézünk és a szociális ellátórendszer peremvidékén tanyáznak. Elképesztő közterületi tisztaságot, ápolt biztonságos közparkokat, zöld utakat tudnánk Újbuda lakónak adni, ha figyelemmel, türelemmel visszaemelnénk az önhibájukon kívül nincstelenné vált embereket, és munkával nem kenyéradománnyal pazaroljuk az adófizetők pénzét.


Ajánlószelvény leadás információ:
hajdu.laszlo@ujbuda.hu
tel: 06-30/817-2303

Hajdu László szórólapja

Hajdu László plakátja

 

 

 

 

 

 

 

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.