Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 1. péntek, Tihamér, Annamária

Fogadóóra a világhálón

Online fogadóórát tartott Lakos Imre alpolgármester április 23-án a www.lakos.hu internetes oldalon. A kérdezők konkrét kerületi teendőkről, valamint közéleti témákról kérdezték az SzDSz politikusát. A tapasztalatok szerint ötször annyian tudták ebben a formában feltenni kérdéseiket, mint a hagyományos képviselői fogadóórán.

Az online "beszélgetések" nagy része a kerület képviselő-testületének működésére vonatkozott: a bejelentkezők közül sokan kifogásolták az ellenzék viselkedését az egy képviselő kilépése miatt kialakult helyzetben. A politikai témájú kérdések között néhányan az SzDSz kormánykoalícióval való szakítását is feszegették.

Egyértelműen a politikai közéletre érzékeny emberek használták ezt a fórumot, és azok is kapcsolatba léptek az alpolgármesterrel, akik lakóhelyükkel kapcsolatban fogalmazták meg észrevételeiket. Így került szóba a bicikliutak, a XII. kerülettel határos közterületek felújítása, a szelektív hulladékgyűjtők ügye és a sportudvar program.

"Egyértelműen tapasztalható, hogy a kerületben élők egy része aggódik az országos politikai viszonyok miatt és a kerületi testületben zajló események is sokakat nyugtalanítanak" - mondta Lakos Imre. - "Újbudán minden politikus felelős azért, hogy az országos politika visszásságai ne gyűrűzzenek be a napi, helyi közéletbe. Mindenesetre az első internetes fogadóóra nagyon jól sikerült. Örülök annak, hogy fontos dolgok kerültek szóba és, hogy konkrét kerületi dolgokról is jóval több érdeklődőt tudtam tájékoztatni, mint a hagyományos fogadóórák keretei között. Szeretném rendszeressé tenni ezt a korszerű kommunikációt, nem kiszorítva persze az élő, személyes találkozásokat. Folyamatosan frissülő, információs honlapomon a következő online fogadóórát május 21-én 16.30-tól 17.30-ig tartom."

Újbuda WEB (2008. 04. 28.)

Kapcsolódó linkek:

www.lakos.hu

 

LEGFRISSEBB
×

A második félidő a fejlesztéseké  

A gyermekek és az egészségügy állnak a ciklus fejlesztéseinek középpontjában, a parkolási és zöldítési intézkedésekkel pedig az élhetőséget javítaná Hintsch György alpolgármester.