Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 16. szerda, Gál

Az Újbudai Liberális Klub vendége volt Kóka János

Hogyan működik az SZDSZ parlamenti frakciója? Mit vár a párt a Reformszövetség programjától? Milyen változások várhatóak Budapesten és Újbudán? Röviden ezeket a kérdéseket boncolgatták a XI. kerületi SZDSZ Liberális Klubjában Van-e liberális megoldás? címmel.

Az esemény meghívott vendége Kóka János, frakcióvezető volt, aki a gazdasági válság kialakulásának okait elemezte és rávilágította közönségét azokra a döntésekre, amelyek - szerinte - idáig juttatták a világ és egyben Magyarország gazdaságát is. Kóka János hangsúlyozta, az SZDSZ a válságból a kivezető utat a Reformszövetség programjában látja. Véleményük szerint jelenleg ez az egyetlen komplex javaslatcsomag, amely a parlament előtt van - mondta a politikus. A liberálisok frakcióvezetője hozzátette: a program hozzájárulhat ahhoz, hogy Magyarország elkerülje a gazdasági összeomlást, segítségével csökkenthetőek lennének az adók és az államadósság, valamint ezzel ki lehetne húzni országot az adósságspirálból. Ehhez az állam kiadásainak csökkentésére is szükség van. Az SZDSZ úgy véli, hogy a működési kiadásokat kell visszafogni ahhoz, hogy a növekedés útjára tudjon lépni az ország. Kóka János szerint Magyarországnak saját magának kell úrrá lennie a válságon, a kormánynak kell vállalnia azokat a reformintézkedéseket, amelyek hazánk gazdasági bajait kezelik. Ha pedig ezen is túl vagyunk, akkor fordulhatunk hitelesen az európai pénzintézetekhez és az Európai Bizottsághoz támogatásért. A Liberális Klubban a miniszterelnökséggel együtt járó feladatok, valamint az SZDSZ - a kormányfő személyéhez kapcsolódó - elvárásai is szóba kerültek."Azt gondolom, hogy egy új miniszterelnöknek hitelesnek kell lennie, következetesen véghez kell vinnie a nagyon nehéz gazdaságpolitikai reformcsomagot. Nem lesz könnyű feladata annak, aki ezt meri vállalni és aki ezt tudja csinálni." - nyilatkozott a házigazda, Lakos Imre, aki a Budapestet érintő intézkedésekről is beszélt: "A fővárosban újabb látványos beruházások beindítása már nem várható. A folyamatban lévő beruházások befejezése a legsürgetőbb feladat, valamint a BKV helyzetének rendezése. A kerület a legnagyobb elszenvedője a metróépítésnek, de a legnagyobb haszonélvezője is lesz. Ebben a ciklusban még megvalósul az 1 villamos áthozatala a Lágymányosi hídon és az Andor utca kiépítése is."

LEGFRISSEBB
×

Az Újbudai robotok menetelése III. rész  

Három részes sorozatunk utolsó részében folytatjuk az újbudai robotprogramozó csapatok bemutatását. Előzetesként csak annyit, hogy most kiderül az, hogy nem csak a fiúk tudnak labdába rúgni ebben a “sportban”. Sőt. A riportokat Both Samu, 12 éves diák készítette.