Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 28. csütörtök, Emil, Csanád

Az Újbudai Liberális Klub vendége volt Kóka János

Hogyan működik az SZDSZ parlamenti frakciója? Mit vár a párt a Reformszövetség programjától? Milyen változások várhatóak Budapesten és Újbudán? Röviden ezeket a kérdéseket boncolgatták a XI. kerületi SZDSZ Liberális Klubjában Van-e liberális megoldás? címmel.

Az esemény meghívott vendége Kóka János, frakcióvezető volt, aki a gazdasági válság kialakulásának okait elemezte és rávilágította közönségét azokra a döntésekre, amelyek - szerinte - idáig juttatták a világ és egyben Magyarország gazdaságát is. Kóka János hangsúlyozta, az SZDSZ a válságból a kivezető utat a Reformszövetség programjában látja. Véleményük szerint jelenleg ez az egyetlen komplex javaslatcsomag, amely a parlament előtt van - mondta a politikus. A liberálisok frakcióvezetője hozzátette: a program hozzájárulhat ahhoz, hogy Magyarország elkerülje a gazdasági összeomlást, segítségével csökkenthetőek lennének az adók és az államadósság, valamint ezzel ki lehetne húzni országot az adósságspirálból. Ehhez az állam kiadásainak csökkentésére is szükség van. Az SZDSZ úgy véli, hogy a működési kiadásokat kell visszafogni ahhoz, hogy a növekedés útjára tudjon lépni az ország. Kóka János szerint Magyarországnak saját magának kell úrrá lennie a válságon, a kormánynak kell vállalnia azokat a reformintézkedéseket, amelyek hazánk gazdasági bajait kezelik. Ha pedig ezen is túl vagyunk, akkor fordulhatunk hitelesen az európai pénzintézetekhez és az Európai Bizottsághoz támogatásért. A Liberális Klubban a miniszterelnökséggel együtt járó feladatok, valamint az SZDSZ - a kormányfő személyéhez kapcsolódó - elvárásai is szóba kerültek."Azt gondolom, hogy egy új miniszterelnöknek hitelesnek kell lennie, következetesen véghez kell vinnie a nagyon nehéz gazdaságpolitikai reformcsomagot. Nem lesz könnyű feladata annak, aki ezt meri vállalni és aki ezt tudja csinálni." - nyilatkozott a házigazda, Lakos Imre, aki a Budapestet érintő intézkedésekről is beszélt: "A fővárosban újabb látványos beruházások beindítása már nem várható. A folyamatban lévő beruházások befejezése a legsürgetőbb feladat, valamint a BKV helyzetének rendezése. A kerület a legnagyobb elszenvedője a metróépítésnek, de a legnagyobb haszonélvezője is lesz. Ebben a ciklusban még megvalósul az 1 villamos áthozatala a Lágymányosi hídon és az Andor utca kiépítése is."

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.