Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 25. vasárnap, Géza

A KDNP kivizsgálná a súlyos balesetek forgalomtechnikai okát

Vizsgáltassa ki a főpolgármester, miért történik kéthavonta súlyos vagy halálos baleset az újbudai "halálsarkon", a Karinthy Frigyes út és a Budafoki út kereszteződésében, és tegye meg a szükséges lépéseket - kérte Rétvári Bence KDNP-s képviselő. A legutóbb júniusban történt a két út találkozásánál halálos kimenetelű baleset, amelyben hárman vesztették életüket - közölte az országgyűlési képviselő.


Mint mondta, a további halálos balesetek megelőzése érdekében interpellációt nyújt be, amelyben - a kivizsgáláson és a szükséges lépéseken túl - arra kéri Demszky Gábor főpolgármestert, hogy biztosítsa a folyamatos rendőri jelenlétet és a kerékpársávok védelmét a kereszteződés környékén.

Bár a biciklisek által csak "puff"-sarokként emlegetett csomópontban, a Karinthy Frigyes úton van egy balra kanyarodást tiltó tábla, annak rendelkezését az autósok megszegik, ez is okozza, hogy sok a baleset - hangoztatta Rétvári Bence, hozzátéve: korábban a rendőrök folyamatosan ellenőriztek itt, akkor csökkent is a balesetek száma.
Baleseti okként említette a képviselő azt is, hogy az autósok az úttestre felfestett biciklisávot sokszor kanyarodó sávnak vagy parkolásra használják, ezzel veszélyeztetve a kétkerekűek közlekedését. Utalt arra, hogy a kereszteződésben több mécses és emléktábla is található - köztük egy biciklis futáré -, ezeket az itt elhunytak emlékére helyezték el.

Rétvári Bence szerint a szakembereknek az itteni közlekedést is figyelembe kellene venniük a Móricz Zsigmond körtér közlekedésének újratervezésénél, ezért azt kéri: a főpolgármester a XI. kerülettel együttműködve hozza meg a döntést.

FigyelőNet - MTI (2008. 07. 14.)