Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 18. csütörtök, Lukács

A Fidesz XI.kerületi frakció vezetőjének közleménye

A Fidesz XI. kerületi frakciója felháborítónak tartja, hogy a szocialista polgármester a kerületi testület ülésén törvénytelen eszközzel korlátozta Junghausz Rajmund fideszes önkormányzati képviselő törvény adta jogait. Molnár Gyula ezzel valójában Wieszt János leleplezését akarta megakadályozni.

Junghausz Rajmund előre bejelentett interpellációt intézett volna Wieszt János MSZP-s frakcióvezetőhöz, aki a felszólalást megelőzően kisétált az ülésteremből. A polgármester arra hivatkozva, hogy az szervezeti és működési szabályzat (szmsz) nem ad lehetőséget interpellációra, ha nincs jelen a megszólítandó személy, nem engedte meg, hogy Junghausz Rajmund interpelláljon. Mint kiderült, az szmsz-ben nincs ilyen szabály. Az ülés későbbi szakaszában a polgármester Junghauszt ügyrendben sem engedte megszólalni. Mindezek ellenére a testületi ülés szünetében a sajtónak bemutatta a letiltott interpellációt a Fidesz frakciója. Így került nyilvánosságra az a rejtett kamerás felvétel, amelyen Wieszt János egy több mint kétmillió forintot tartalmazó borítékot vesz át egy vállalkozótól, miután tisztázzák, hogy egy tranzakció értékének tíz százalékát kell kifizetni Wieszt számára. A filmből – amely teljes terjedelmében a kupperandras.hu portálon látható - egyértelműen kiderül, hogy a pénzért cserébe Wieszt egy önkormányzati tulajdonú ingatlant vagy annak bérletét intézte el. A Fidesz XI. kerületi frakciója ragaszkodik a számonkéréshez: a polgármesternek fel kell szólítania képviselőjét, pártjának kerületi frakcióvezetőjét, hogy haladéktalanul mondjon le mandátumáról és valamennyi tisztségéről. Wieszt János feladata az Önkormányzat Vagyongazdálkodási Bizottságának vezetőjeként a kerület vagyonának védelme, a közpénzek leghatékonyabb felhasználásának garantálása lenne. Ezzel a hatáskörrel a képviselő visszaélt, esküjét megszegve becsapta a képviselő-testületet, az önkormányzati hivatalt, és ami a legsúlyosabb, a kerület lakóit. A felvétel alapján felmerül a gyanú, hogy a filmen látott szituáció nem egyedi és egyszeri eset volt. Az ügy kivizsgálása a rendőrség feladata. A Fidesz XI. kerületi frakciója nem kívánja az önkormányzati képviselő-testületben folytatni a munkát mindaddig, amíg Wieszt János a testület tagja.

LEGFRISSEBB
×

Sok kérdésre adott választ Újbuda polgármestere  

A Szent Imre Gimnáziumban tartotta szokásos rendezvényét az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület 11. kerületi szervezete. Az eseményre meghívták Hoffmann Tamás polgármestert is, aki beszámolt a kerületben zajló legfontosabb beruházásokról, fejlesztésekről, közlekedési változásokról, az intézmények helyzetéről, valamint az önkormányzat előtt álló legfontosabb feladatokról.