Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 17. szerda, Endre, Elek

Formálódik a kínai kapcsolat

A kínai-magyar nagykövetség politikai tanácsosa látogatta meg Újbuda polgármesterét, hogy a régóta tervezett testvérvárosi kapcsolatokról egyeztessenek.

A szándékok szerint a világ legnagyobb kiskereskedelmi központja, Yiwu városa hamarosan a kerület partnervárosainak sorába léphet, amely rengeteg előnnyel járhatna városrészünk számára. Kínából az elmúlt években többször is érkezett delegáció Újbudára, akkor a hivatalos kapcsolatfelvétel lehetőségéről, kulturális és gazdasági együttműködésről, valamint közigazgatás különbségeiről esett szó a felek között. A kínai nagykövetség első beosztottja, Chen Xiaojun asszony arról számolt be, szeretnék előkészíteni a két település testvérvárossá válását, amelynek egyik fontos területe a gazdasági kapcsolat kiépítése lenne. A tanácsos Yiwu szándékait tolmácsolva elmondta, azt szeretnék, hogy számos magyar vállalkozó találjon piacot országukban. Ez különösen nagy lehetőségnek számít, hiszen az egymilliós lélekszámú Yiwut "az árucikkek tengereként" szokták emlegetni, nem véletlenül. A Kínában kicsinek számító település olyan kereskedelmi forgalmat bonyolít, mint semelyik város a világon. Teljesítményét jól példázza, hogy központjában a rengeteg bemutatóterem között található egy olyan, amely ötmillió négyzetméteren terül el. A kínai diplomata a találkozón ismét meghívta polgármestert Yiwuba, hogy a konkrét lehetőségekről ott folytassák tovább az egyeztetést. Hoffmann Tamás úgy vélekedett, szerinte is sok lehetőség rejlik a két város kapcsolatában, ezért akár már idén megköthetik a hivatalos megállapodást.

LEGFRISSEBB
×

Biztonságos fejlődés, kiszámítható megújulás  

Több mint nyolc éve dolgozik együtt Újbuda és az itt élők érdekében dr. Hoffmann Tamás polgármester

és dr. Simicskó István kormánybiztos, a kerület országgyűlési képviselője. Úgy látják, az átgondolt városfejlesztési stratégia mellett a közösségépítő munkának is köszönhető, hogy Újbuda egy olyan hely, ahol jó élni.