Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 27. szombat, Zita

Közös Képviselők Klubja

Közös Képviselők Klubja

A körtér teljes átalakulása a metróépítés függvénye. Molnár Gyula polgármester bemutatta azt a rajzot, amely a körtéri aluljáró új részét ábrázolja, és melyből kiderült, hogy a Váli utca is elérhető lesz a föld alatt. 


A közeljövőben megkezdődik a 61-es villamos vonalának átvezetése a Bartók Béla úton, hiszen a villamost összekötik a Fehérvári úti vágányokkal. Emiatt ideiglenesen elszállítják a Móricz Zsigmond-szobrot, amely körülbelül másfél év múlva új helyre, a körtér Fehérvári út felé eső részére kerül majd vissza, ahol jelentősen több tér jut majd a gyalogosoknak. 

A körtéri Gomba is szóba került a tájékoztatón. A polgármester kiemelte, hogy mindenképpen a közösségi hasznosításban gondolkodik a kerület. Több körtéri ház közös képviselője azt kérte, Újbuda Önkormányzata is figyeljen arra, hogy a villamosvágányok építésénél olyan szerkezet készüljön, amelyen a legkisebb zajjal közlekednek a villamosok. 


A közös képviselők előtt bemutatkozott dr. Kovács Sándor is, az Újbudai Közterület-felügyelet vezetője, aki ismertette a képviselőknek rövid- és hosszútávú céljait.

Gigi - Újbuda TV (2008. 06. 21.)

Címkék: