Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 30. szombat, Jeromos

Közösségi tervezés Újbudán – Péterhegy, Kapolcs utca

Tisztelt Lakók! A Péterhegy városrészre készített forgalomtechnikai felülvizsgálat részeként megvizsgáltuk a Kapolcs utca megnyitását és több utca egyirányúvá tételét. A korábban elkészített terv változatai közül két változat maradt, melyek áttanulmányozása után kérjük véleményüket, melyik változat valósuljon meg.

Az „A” változat szerint a Hetény utca északi irányban (a Kapolcs utca felől a Péterhegyi lejtő felé), a Kapolcs utca pedig a Péterhegyi út felé egyirányú. A Kapolcs utca megközelítése a Balatoni út felől, a lámpás csomóponton keresztül történik. A területen a többi utca iránya nem változik.

A B” változat szerint a Hetény utca déli irányban (Péterhegyi lejtő felől a Kapolcs utca felé) egyirányú. A Kapolcs utca a Péterhegyi út – Hetény utca között kétirányú, a Hetény utcától a Balatoni út felé pedig egyirányú. A Balatoni útról nem lehet behajtani a Kapolcs utcába. A területen a többi utca iránya nem változik.

A tervváltozatok nem tartalmazzák a Péterhegyi út – Kapolcs utca – Balatoni út Egér út tömb lakó-pihenő övezetbe vonásával. E projekthez a szükséges tervek elkészültek és a külön tervlapok beadásra kerültek a Budapest Közút Zrt. Forgalomtechnikai Igazgatósága felé engedélyeztetésre.

Kapolcs utca – melevő állapot

Kapolcs utca – "A" változat

Kapolcs utca – "B" változat

Kapolcs utcai tömb műszaki leírás

Az egyeztetésre a véleményeket várjuk a peterhegy@ujbuda.hu e-mail címre.