Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 28. kedd, Emil, Csanád

Időközi országgyűlési képviselő választás 2008 - dr. Rétvári Bence

Békés körülmények között, biztonságban

dr. Rétvári Bence

 


 

Weboldal>>
Videó üzenet>>

Huszonnyolc éves jogász vagyok, a Gellérthegyen nőttem fel. Egyetemista korom óta jogi munkakörben dolgozom. Feleségem informatikus mérnök. Szabadidőmben rendszeresen úszom, szívesen járom a természetet.

 

Több civil szervezetben tevékenykedem önkéntesként, ezek révén kerültem a politika közelébe is. Jelenleg a Fővárosi Közgyűlés tagja vagyok, az önkormányzati munkából a kulturális, a foglalkoztatási és az esélyegyenlőségi területen veszem ki a részem.

 

Örömmel vállalom a választásokon való megmérettetést. Ha bizalmat szavaznak nekem, arra fogok törekedni, hogy minden helyen, fórumon a választókörzet érdekeit képviseljem. A képviselői mandátum számomra nem egyszerűen a parlamenti tagságot jelenti, hanem annak lehetőségét és egyben kötelezettséget, hogy az itt élők közös érdekeit minden eszközzel képviseljem.

 

Azért dolgozom majd, hogy mindenki büszke lehessen lakóhelyére, büszke lehessen hazájára. Célom, hogy békés körülmények között biztonságban élhessünk, tehát a jövő kiszámítható legyen. A gyermekek felneveléséhez meg kell teremteni az elősegítő körülményeket, mert csak így bízhatunk a jövőben.

A szociális biztonság megőrzése a következő években különösen fontos kérdés lesz, ezért erre a szokottnál is több figyelmet kell fordítania a politikának. Könnyen lehet a szociális válság következménye a közbiztonság romlása, ezért ezen a téren megelőző intézkedésekre van szükség. A metróépítéssel és a parkolással kapcsolatos gondok átfogó megoldására szintén törekedni fogok.

 

A tandíj a fiatalokat, az ingatlanadó a középosztályt, a vizitdíj az időseket bünteti. Mindezekre a kormány elhibázott gazdaságpolitikája miatt van szükség. Az újbudaiaknak nem kell 2010-ig várni, hogy kimondják véleményüket a kormány munkájáról. Január 27-én ön is értékelheti szavazatával a kormánypárti politikusok eddigi teljesítményét!

Rétvári Bence