Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 28. csütörtök, Emil, Csanád

Víztakarékosság az intézményekben

Ezentúl akár 30 %-ot is spórolhat Újbuda Önkormányzata a vízdíjon. A közintézményekbe felszerelt perlátorok ugyanis ennyivel teszik gazdaságosabbá a vízfogyasztást.

A kerületi vezetés számára az anyagiakon túl a környezetvédelem is fontos tényező volt, amikor elhatározta, minden kerületi óvoda, iskola és önkormányzati tulajdonú cég csapjaira felszerelteti a perlátorokat.

 

Az energiatakarékos alkatrészek szimbolikus átadására az Őrmezei Általános Iskolában került sor, ahol a nyolcadikos gyerekek egy prezentációval érzékeltették, milyen sokat jelent a víz az emberi szervezet számára. Az átadáson Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere a környezetvédelem fontosságára hívta fel az iskolások figyelmét.

 

Gigi - Újbuda TV (2012. 04. 11.)

 

További érdekességek: veledepul.ujbuda.hu

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.