Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 13. csütörtök, Ipoly

Visszatekintés 2012. - Megoldás és kérdések

Megújult az Irhás-árok, lakossági fórumot tartottak a Dayka Gábor utcáról október végén. Kovács Kati után Gyurta Dániel olimpiai bajnokról is elneveztek egy tantermet.

Megújult az Irhás-árok

Október utolsó szombatján adták át az Irhás-árok megújult szakaszát. A Főváros egyik meghatározó szerepet betöltő kisvízfolyásának csapadékvíz-elvezetése korábban súlyos problémákat okozott a vízgyűjtő területen élő lakosság számára.

Sasad tüdejéért

Az Újbudai Jobbik lakossági fórumot tartott október 31-én, ahol a résztvevők megismerhették a Jobbik új önkormányzati képviselőjét, Bába Szilviát. Több kerületi probléma mellett megvitatták a Dayka Gábor utca megnyitásának kérdését is.

Gyurta-terem

A londoni olimpia sztárjáról, Gyurta Dánielről neveztek el egy tantermet a Grosics Gyula Sport Általános Iskolában októberben. Simicskó István sportállamtitkár, országgyűlési képviselő, Gyurta Dániel és Hoffmann Tamás polgármester együtt szerelték fel a sportoló nevét ábrázoló táblát a tanterem ajtajára.

Flipperek éjszakája

Több száz rajongó gyűlt össze Újbudán a Flipperek Éjszakáján, ahol az amatőrök mellett világhírű profik is nyomkodták a gombokat, mert a versenyen világranglistapontokat lehetett szerezni. Kilencedik alkalommal rendezték meg október 20-án a Flipperek Éjszakáját az Első Magyar Flipperklub szervezésében. Az össznépi golyózáshoz rangos nemzetközi verseny is kapcsolódott, Európa számos országa képviseltette magát a Budafoki úti játékteremben.

LEGFRISSEBB
×

Ellenőrzés Kamaraerdőn a zártkertek környékén  

Összehangolt akció során ellenőrizték a kamaraerdei zártkerteket és környéküket. Az akciósorozat a városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármester, Hintsch György kezdeményezésére indult, célja a közbiztonság és közterületi rend javítása.