Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 13. csütörtök, Ipoly

Visszatekintés 2012. - Jó hírek a nyárból

Elérhető a gyermekorvosi ügyelet, magas rangú kitüntetéssel díjaztak egy helyi orvost, és számos könnyed eseménynek örülhetett Újbuda a nyár folyamán.

Gyermekorvosi ügyelet

Június 30-án a Fehérvári úti szakrendelő gyermekorvosi ügyelettel bővült, így már hétvégén is el tudják látni a beteg csöppségeket. A szakrendelőben munkaszüneti napokon 9-től 14 óráig fogadják a lázzal, hasfájással, rosszulléttel, kisebb sérülésekkel, belgyógyászati eredetű panaszokkal érkező kis betegeket.

Elismert orvos

Semmelweis-nap alkalmából a kerületi orvosok közül többen is magas rangú kitüntetéseket, elismeréseket kaptak. Dr. Eszesné dr. Podlovics Ágota Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől vehette át a Pro Sanitate díjat június 29-én.

Hetven újbudai a Balaton-átúszáson

A 2012-es Balaton-átúszó versenyre hetvenen jelentkeztek Újbudáról. Volt aki az unokájával érkezett, de akadt apa-fia páros is. Július 7-én szikrázó napsütésben mérhették össze tudásukat a versenyzők.

Olimpiai dinnyeevés

Három kiló hatvan dekával léphetett fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára az Újbudai dinnyeevő verseny nyertese. Az olimpiai játékok idejére szervezett versenyen közel 25 nevező indult. Az Őrmezei Gazdapiacon rendezett versenyt nem először és minden bizonnyal nem is utoljára tartották meg, hiszen a helyezésen kívül a legnagyobb jutalom a hazai dinnye volt.

Karinthy torta

Újbuda Kulturális Városközpontjának Ünnepén bemutatták a Karinthy-szeletet a Hadikban. A régi-új desszertet az augusztus 25-ei Anno a la carte Ünnepen a közönség is megkóstolhatta.

Újbuda jó tündére

Az egyik női magazin úgy döntött, nehézsorsú kicsik kívánságait teljesíti. 33 gyerek levelét tette közre egy honlapon, ahol magánemberek és cégek jelentkezhettek, hogy "jó tündérekké" válhassanak. A nyolcéves Domonkos Ádám kérése az volt, hogy barátai és testvére bobozhasson, légvárazhasson. Az ő tündére Gazdagrét és Sasad önkormányzati képviselője, Király Nóra lett, aki nem csak teljesítette, hanem túl is szárnyalta a kisfiú kívánságát.

LEGFRISSEBB
×

Ellenőrzés Kamaraerdőn a zártkertek környékén  

Összehangolt akció során ellenőrizték a kamaraerdei zártkerteket és környéküket. Az akciósorozat a városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármester, Hintsch György kezdeményezésére indult, célja a közbiztonság és közterületi rend javítása.