Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 13. csütörtök, Ipoly

Visszatekintés 2012. - Iskolai ünnepek

Felújították a Grosics tornatermét, huszadik évfordulóját ünnepelte a Szent Gellért Óvoda, századikat a Domokos május elején.

Felújították a Grosics tornatermét

Korszerű nyílászárókkal, szellőzőrendszerrel és frissen festett falakkal újjáépült májusban a Grosics Gyula Sport Általános Iskola 42 évvel ezelőtt épített tornacsarnoka.

Húszéves a Szent Gellért Óvoda

2012. május 6-án ünnepelte fennállásának 20. évfordulóját a Szent Gellért Óvoda. 20 évvel ezelőtt szülői kezdeményezésre egy civil szervezet segítségével nyitotta meg kapuit a Szent Gellért Óvoda. Az első években harminc csöppség kapott itt a kötelező óvodai tananyag mellett ökumenikus szellemiségben katolikus nevelést, a jövőre nézve pedig azon munkálkodik az óvoda vezetése, hogy 130 kisgyerek kezdhesse meg az új tanévet.

100 éves a Domokos

A Domokos Pál Péter Általános Iskola két hétig tartó ünnepségsorozatot rendezett az intézmény 100. évfordulója alkalmából májusban. Zenei programokkal, visszaemlékezésekkel és egy különleges iskolatörténeti kiállítással ünnepelték a centenáriumot. A kiállításon századeleji fatolltartók, tintásüvegek, palatáblák, iskolatáskák és rengeteg korabeli játék fogadta a látogatókat, melyeket a tanárok és a diákok szülei gyűjtöttek össze féltve őrzött emlékeikből. Az iskola 100 éves évfordulóján a Domokosban 50-60 éve végzett öregdiákok is megjelentek. Az évforduló alkalmából népdal találkozót is tartottak. Határon inneni és túli iskolás fiatalok adtak számot énektudásukról. további események májusban:

Gasztrofesztivál

2012 májusában először Újbudai Gasztrofesztivált rendeztek az ELTE Lágymányosi kampuszán. Május 11-én, a Lágymányosi Eötvös Napok keretében egy új kezdeményezésként hívták életre a kreatív elképzelést. A szervezők nem csak egyetemistákat vártak, hanem meghívták a kerület apraja-nagyját egy remek hangulatú bográcsozásra.

Helyben vedd meg!

Kerületünkben, Újbuda Önkormányzatával közös szervezésben indult útjára a Magyar Kerékpárosklub kampányának sok budapesti kerületet érintő akciója, a Helyben vedd meg! Piknik, melyre május 5-én került sor a Fehérvári úti piac mellett. „Miért autózol messzire friss zöldségért, egy csokor virágért vagy egy tollbetétért? Helyben vedd meg! Élj, közlekedj és vásárolj aktívan! Ha vásárlásaidat kerékpárral, vagy gyalogosan végzed, megspórolod a benzinpénzt és az autózás egyéb velejáró költségeit, a környezetet sem szennyezed, teszel egészségedért, és mindezek mellett támogatod a helyi kereskedelmet is.” – így szól a Magyar Kerékpárosklub kampányának az üzenete, melynek népszerűsítésére utcai akciókat szervez, együttműködve több budapesti önkormányzattal.

LEGFRISSEBB
×

Ellenőrzés Kamaraerdőn a zártkertek környékén  

Összehangolt akció során ellenőrizték a kamaraerdei zártkerteket és környéküket. Az akciósorozat a városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármester, Hintsch György kezdeményezésére indult, célja a közbiztonság és közterületi rend javítása.