Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 21. szombat, Máté, Mirella

Virágos Magyarországért - környezetszépítő verseny

Újbuda Önkormányzata ebben az évben is benevezett a Virágos Magyarországért országos környezetszépítő versenybe, melynek célja a kulturált és esztétikus környezet kialakítása.

Újbuda Önkormányzata ebben az évben is benevezett a Virágos Magyarországért országos környezetszépítő versenybe, mely vetélkedő fő célja a kulturált, környezetbarát, vendégváró országkép kialakítása, a település esztétikus megjelenítése, növényekkel történő díszítése. A versenyt kiírók - többek között a Fővárosi Önkormányzat - kiemelt célként jelölték meg az évfordulóra való tekintettel az ’56-os emlékhelyek kialakítását és ápolását.

A versenyt nyár végén bírálják el, eredményhirdetés ősszel várható. A díjazott települések a szponzorok által felajánlott tárgyjutalmakat (növényanyag, gépek és eszközök stb.) kapnak. A bírálók különös súllyal vizsgálják és értékelik a lakosság, helyi vállalkozások és intézmények részvételét (utcakertek, előkertek, épülethomlokzatok, vendéglátóhelyek kialakítása és díszítése stb.).

Az önkormányzat tervei közt a szokásos közterületi takarításon és zöldterület-gondozáson túl egynyári és évelő virágkiültetések, a villanyoszlopok élővirágos dekorálása, a parkok és fasorok növényanyagának kiegészítése szerepel, de része a programnak a most folyó kerület-takarítás is. Az Újbudán lakókat illetve itt tulajdonnal rendelkezőket kérik, hogy környezetük rendbetételével csatlakozzanak a kerületszépítési munkákhoz, és saját ingatlanukon cselekedjenek az esztétikus megjelenés érdekében.

H. E. - Újbuda WEB (2006. 03. 23.)

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.