Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 25. csütörtök, Kristóf, Jakab

Virágos Magyarországért - környezetszépítő verseny

Újbuda Önkormányzata ebben az évben is benevezett a Virágos Magyarországért országos környezetszépítő versenybe, melynek célja a kulturált és esztétikus környezet kialakítása.

Újbuda Önkormányzata ebben az évben is benevezett a Virágos Magyarországért országos környezetszépítő versenybe, mely vetélkedő fő célja a kulturált, környezetbarát, vendégváró országkép kialakítása, a település esztétikus megjelenítése, növényekkel történő díszítése. A versenyt kiírók - többek között a Fővárosi Önkormányzat - kiemelt célként jelölték meg az évfordulóra való tekintettel az ’56-os emlékhelyek kialakítását és ápolását.

A versenyt nyár végén bírálják el, eredményhirdetés ősszel várható. A díjazott települések a szponzorok által felajánlott tárgyjutalmakat (növényanyag, gépek és eszközök stb.) kapnak. A bírálók különös súllyal vizsgálják és értékelik a lakosság, helyi vállalkozások és intézmények részvételét (utcakertek, előkertek, épülethomlokzatok, vendéglátóhelyek kialakítása és díszítése stb.).

Az önkormányzat tervei közt a szokásos közterületi takarításon és zöldterület-gondozáson túl egynyári és évelő virágkiültetések, a villanyoszlopok élővirágos dekorálása, a parkok és fasorok növényanyagának kiegészítése szerepel, de része a programnak a most folyó kerület-takarítás is. Az Újbudán lakókat illetve itt tulajdonnal rendelkezőket kérik, hogy környezetük rendbetételével csatlakozzanak a kerületszépítési munkákhoz, és saját ingatlanukon cselekedjenek az esztétikus megjelenés érdekében.

H. E. - Újbuda WEB (2006. 03. 23.)