Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 26. hétfő, Izsó

Virágba borult a Budai Arborétum

2013. október 18. és 20. között a Dísznövénytermesztési és Dendrológiai Tanszék szervezésében és szakmai szervezetek támogatásával tizennyolcadik alkalommal került sor az Őszi Kertészeti Napok rendezvényeire. A rendezvény kiemelt célja az ősz gazdagságának, szépségeinek bemutatása volt.

A rendezvény központi eleme ebben az évben is az ország virágkötészetet oktató szakiskoláinak versenye, az Országos Ifjúsági Kegyeleti és Őszi Virágkötészeti Verseny, valamint az ehhez kapcsolódó szakmai találkozó volt. A verseny mellett idén is kertészeti cégek és intézmények sorakoztak fel áruikkal: kertészeti szakkiállítást és vásárt rendeztek az Őszi Kertészeti Napok keretén belül. Ha a kiállításban kigyönyörködték magukat, a látogatók kedvükre nézelődhettek a közelmúltban megújult Budai Arborétum területén.

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.