Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 25. csütörtök, Kristóf, Jakab

Valójában egy mondat, hogy Isten éltessen - László atya 60 éves

Az atya február 25-én barátaival és csapattársaival együtt ünnepelte születésnapját az Elektromos Sportpályán. Az ünnepséget egy focimeccsel kezdték, amelyen László atya és barátai csapata mérkőzött meg a Színészválogatottal. Ezt egy mise követte, majd a barátok verssel és énekkel köszöntötték a papot.

László atya február 25-én volt 60 éves. 1942-ben látta meg a napvilágot a Baross utcában, később az Esztergomi Ferences Gimnáziumba járt, már kicsi kora óta pap szeretett volna lenni.

Az ő kezdeményezésére az első demokratikus választások kampánycsendjében lerakták a Gazdagréti Szent Angyalok Templomának alapkövét, amely azóta is fogadja a híveket. Az atya barátaival és csapattársaival együtt ünnepelte születésnapját az Elektromos Sportpályán.

Az életemben nagyon sokat köszönhettem ellenségeimnek, aztán apámnak, anyámnak, püspökeimnek és hát ez az együttes alkotta azt, ami a hatvan évben összeállt - mondta az Atya.

Az ünnepséget egy focimeccsel kezdték, amelyen László atya és barátai csapata mérkőzött meg a színészválogatottal. Ezt egy mise követte, majd a barátok verssel és énekkel köszöntötték a papot, végül az eseményt egy állófogadással zárták.

Az atya azokat hívta meg születésnapjára, akik valamilyen módon fontos szerepet játszottak és játszanak az életében. Olyan népszerű művészek látogattak el a rendezvényre, mint Pitti Katalin, Ötvös Csilla, Kovácsházi István, Kovács Kolos, Maczkó Mária, Varga Miklós, Vikidál Gyula, vagy Bőzsöny Ferenc.

"Valójában jövő vasárnap - azaz március 9-én. - a mise után fogjuk közösen ünnepelni a hívekkel ezt az évfordulót, ami egyben egy hálaadás is. De valójában csak egy mondat, hogy Isten éltessen, de a többi azok ti vagytok, akiket szolgálhatok, és akiket együtt létrehozhattam azt, amit a kerület büszkeségének is lehet mondani" - tette hozzá László atya.

A focimeccs végeredménye döntetlen lett, amelyhez az ünnepelt hozzájárult, hiszen ő is rúgott gólt.

Az Újbuda TV nézőinek szánt gondolatait két profán és két igei gondolattal zárta:
"Nem nyalogatom a sebeimet.
Nem várok senkitől elismerést.
Az Istenszeretőknek minden a javára válik.
Jézus azért jött, hogy életük legyen, és bőség legyen." - ezt szeretném szolgálni - emelte ki végül.

Huszák Nina - ÚJBUDA TV (2008. 03. 04.)