Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 25. hétfő, Orbán

Útlezárások és tömegközlekedési változások a nemzeti ünnepen

Az augusztus 20-i ünnepen, illetve az azt megelőző hétvégén változásokra kell számítani a tömegközlekedésben, a közutakon és a Duna-hidakon.

Augusztus 20-án a metró- és HÉV-vonalak, valamint a fontosabb felszíni járatok a tűzijátékra való eljutás és a hazautazás érdekében sűrűbben közlekednek. Az esti tűzijáték megközelítésére elsősorban a metrókat és a belvárosi csomópontokból a gyalogos megközelítést javasoljuk, a belváros megközelítésére pedig a tömegközlekedés járatait, melyek a normál hétvégi menetrendhez képest jelentősen sűrítve és számos vonalon meghosszabbított esti üzemidővel közlekednek az ünnepnapon. Azon főbb járatok, melyek utolsó járatai más napokon nem az utolsó metróhoz csatlakoznak, meghosszabbított üzemidővel közlekednek és bevárják az utolsó szerelvényeket.

A Puskás Ferenc Stadionban 16 és 20 óra között megrendezett Gyulai István Memorial Atlétikai Magyar Nagydíj (az olimpiai csapat is jelen lesz) megközelítése a belvárosból az M2-es metróval lehetséges, melyen a megszokottnál sűrűbb menetrendet léptetünk életbe már kora estétől.

Közúti lezárások, forgalomkorlátozások az ünnepi rendezvények miatt Újbudán:

  • A vízi- illetve légiparádé, majd a tűzijáték miatt augusztus 20-án, hétfőn, 9:00 órától augusztus 21-én, kedden hajnalig megállási tilalomra és lezárásokra kell számítani a Szent Gellért rakparton, a Döbrentei téren és a Budai alsó rakparton az Üstökös utca és a Rákóczi híd között.
  • A tűzijáték idején augusztus 20-án, hétfőn délután kb. 17 órától Budán a Duna és a Petőfi híd - Irinyi József utca – Karinthy Frigyes út – Móricz Zsigmond körtér – Villányi út – BAH-csomópont - Alkotás utca – Krisztina körút – Vérmező út – Margit körút – Bem József utca – Tölgyfa utca – Margit híd által közrefogott területet lezárják a forgalom elől, kb. 24.00-ig. A lezárt zónát határoló utakon lehet majd közlekedni, a Margit hidat kivéve, mely a tűzijáték idején zárva lesz a gyalogos és közúti forgalom előtt.
  • A tűzijáték idején megnövekvő gyalogos forgalom esetén időszakosan a Petőfi hidat is lezárhatja a rendőrség. A fenti zárási időtartamban a zónába eső Lánchíd, Erzsébet híd és Szabadság híd lezárására is sor kerül.

Tömegközlekedési változások az ünnepi rendezvények idején Budapesten RENDKÍVÜLI JÁRATOK KÖZLEKEDÉSE:

150E autóbusz Újbuda-központ - Őrmező 18:00 – 20:30, majd 21:40 – 23:30 Az egyébként munkanapokon közlekedő járat a tűzijáték előtt és után a 20-i ünnepnapon is jár.

A D13-as hajójárat augusztus 20-án délelőtt 10 órától déli 12 óráig, majd este 20 órától üzemzárásig nem közlekedik.

A 86-os autóbuszok augusztus 19-én, vasárnap üzemkezdettől augusztus 20-án, hétfőn délután 18 óráig terelt útvonalon, a Batthyány tér M+H helyett a Széll Kálmán tér M érintésével közlekednek. A 86-os autóbusz augusztus 20-án, hétfőn este 18 órától üzemzárásig nem közlekedik.

A 7-es, a 7E, a 173-as és a 173E jelzésű autóbuszok augusztus 20-án, hétfőn este 18 óra és 22:30 között megosztva, két szakaszon közlekednek a budai végállomások és a Móricz Zsigmond körtér, illetve a pesti végállomások és a Blaha Lujza tér M között, az alábbiak szerint:

  • Budán a Budafok-Albertfalva vasútállomás és Móricz Zsigmond körtér között közlekedő alapjáratok egységesen 7-es jelzéssel közlekednek.
  • Budán az Etele tér és Móricz Zsigmond körtér között közlekedő gyorsjáratok egységesen 7E jelzéssel közlekednek. A 8-as autóbusz augusztus 20-án, hétfőn este 18 óra és 22:30 között rövidített útvonalon, a Gazdagréti tér és az Alkotás utca (BAH-csomópont) között közlekedik. A járat megállói a BAH-csomópontig változatlanok.


A közterületeken a hosszú hétvége napjain, augusztus 18-án, szombaton, 19-én, vasárnap, valamint 20-án hétfőn nem kell fizetni a parkolásért.

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.