Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 1. csütörtök, Tünde

Ütközött a müncheni gyors

A zárt vasúti pályán gyűrt maga alá egy személygépkocsit pénteken este a Münchenbe tartó nemzetközi gyorsvonat a főváros XI. kerületében - közölte Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese. Az autót száz métert tolta maga előtt.

A Kőérberki úti, sorompóval ellátott vasúti átjáróba egy Mitsubishi Galant hajtott, majd pedig a zárt pályán kezdett el haladni. Szemtanúk észlelték az esetet, a sofőrt és az utast kiszállították, eközben lámpával kezdtek világítani, figyelmeztetve a veszélyre a vonatokat, ám a Keleti pályaudvarról érkező gyorsvonatnak esélye sem volt időben megállnia, nekiütközött a személygépkocsi hátuljának és száz méteren át tolta maga előtt.

A Siemens mozdony alá hátuljával begyűrődött Mitsubishit a rendőrségi helyszínelés után a tűzoltók szabadították ki, majd pedig daru segítségével emelték vissza a húsz méterrel odébb lévő, magasabban fekvő útra.

Emiatt egy időre a Repülőtéri utat le kellett zárni. A munkálatokat nehezítette, hogy a vasúti pályát és a Repülőtéri utat egy fás-bokros terület választotta el. A Fővárosi Tűzoltó-parancsnokság tájékoztatása szerint mind a sofőr, mind az utas ittas állapotban volt.

Lánglovagok Hírügynökség (2008. 11. 08.)