Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 28. kedd, Emil, Csanád

Újratöltve - két kerék vagy négy kerék?

A Városálom konferencia-sorozat létrehozói már kétszer tartottak tudományos és népszerű találkozókat. A szervezők a fiatalok legfontosabb problémáira szeretnének időről időre reflektálni. Ilyennek tartják többek között Budapest katasztrofális közlekedését is, amelyre megoldást kell találni. Ennek érdekében szeretne alternatívákat felmutatni a harmadik konferencia, amely az autós közlekedés kiváltásának lehetőségeit keresi, és leginkább a kerékpáros közlekedés budapesti esélyeivel foglalkozik.

Újbudán, az A/38-as állóhajón rendezik meg most szombaton, február 6-án azt a konferenciát, melyen többek közt Tarlós István is felszólal.

A konferencia VÁROSÁLOM RELOADED - 2 vagy 4 kerék? - címmel kerül megrendezésre a Budapesti Fidelitas szervezésében az A 38-as állóhajón (Petőfi híd budai hídfőnél)

A Budapesti Fidelitas az elmúlt évek során két nagy sikerű konferenciát is rendezett.

Az elsőt 2008. októberben Városálom 2010 - Ragadd meg Budapestet!- címmel várospolitikai, míg a másodikat 2009 májusában Gyermekálom 2010- A jövő nemzedékért- címmel népesedéspolitikai témában. (Az Újbuda olvasói mindkét konferenciáról olvashatták beszámolónkat.)

Ezt a hagyományt szeretnék most folytatni a szervezők, amikor ismét konferenciát rendeznek várospolitikai témában.

A szervezők a fiatalok legfontosabb problémáira szeretnének időről időre reflektálni. Ilyennek tartják többek között Budapest katasztrofális közlekedését is, amelyre megoldást kell találni. Ennek érdekében szeretne alternatívákat felmutatni a konferencia, amely az autós közlekedés kiváltásának lehetőségeit keresi, és leginkább a kerékpáros közlekedés budapesti esélyeivel foglalkozik.

Időpont: 2010. február 6. 10.30-14.00 között

Helyszín: A/38 állóhajó (Petőfi híd lábánál)

Program:

10.30 a konferencia kezdési időpontja

11.15 Schneller Domonkos fővárosi képviselő, a Fidelitas budapesti elnökének előadása

11.50 László János, a Magyar Kerékpárosklub elnökének előadása

12.30 Kávészünet

12.45 Rogán Antal előadása

13.20 Tarlós István előadása

14.00 Zárszó (Schneller Domonkos)