Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 28. csütörtök, Emil, Csanád

Újra megrendezték a Gazdagréti Tavaszt

A hagyományosan minden évben megrendezett, s a tavaszt köszöntő rendezvényt idén a kerület öt közösségi házának programjai is színesítették.

Az április 21-én negyedik alkalommal megtartott rendezvényt a Gazdagréti Közösségi Házban rendezték meg. Az ünnepségre a kerület mind az öt közösségi hozott egy-egy produkciót. A kezdeményezés abból az ötletből született, hogy a közösségi házak ne rivalizálva, hanem egymást segítve, támogatva közvetítsék a kultúrát. Ez az összefogás a rendezvény után sem lankad, hiszen ezentúl bizonyos időközönként az egyes közösségi házakban az öt intézmény közösen szervezett programjaira mehetnek el az érdeklődők. Ezen a napon a Karinthy szalon Fürjes Viktória fotókiállításával színesítette a programot, az Őrmezei Közösségi ház támogatásával egy színdarabot adtak elő, az Albertfalvi-, valamint a Kelenvölgyi Közösségi Ház egy-egy zenei produkcióval lépett fel. Az egyik zenei előadás a kerület híres zeneiskolájának, a Weiner Leó Zeneiskola és Zeneművészeti Szakközépiskolának jelenlegi és volt növendékeiből alakult zenekar előadása volt. A zenekar a kerület szinte minden nagyobb rendezvényén részt vesz.

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.