Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 3. vasárnap, Kornél, Soma

Újbudán már hagyományosan - Mikulás a barlangban!

Az Újbuda Torna Club Szabadidősport szakosztájának Természetbarát Szakága, a Pálvölgyi cseppkőbarlangban és környékén rendezte meg a hagyományos Mikulás napi túráját. A kerület iskoláiból többen jelentkeztek, mint az elmúlt években, végül a helyszínen 200 fő résztvevőt regisztráltak.

A több hullámban érkező iskolások, tanárok és szülők meghatározott időrendekben, csoportonként juthattak le a barlangba, miközben a többiek a felszínen fél tucat tábortűz mellett süthették nyársra fűzött hagymás szalonnájukat, egy nagy pohár meleg tea kíséretében.

A túravezető segítségével merültek el a gyermekek a barlangi látnivalók csodálatos világába, találkoztak több millió éves megkövesedett kagyló és csiga maradványokkal, átélhették az igazi barlangi sötétséget. A barlangban a gyermekek karácsonyi ének szavára, előbújt a Mikulás, szaloncukrot osztogatva kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Az esős hét után kellemes időben családias jó hangulatban telt el a nap, a résztvevők közül többen jelezték, hogy jövőre is örömmel jönnek az Újbuda Torna Club Mikulás napi rendezvényére.

LEGFRISSEBB
×

A második félidő a fejlesztéseké  

A gyermekek és az egészségügy állnak a ciklus fejlesztéseinek középpontjában, a parkolási és zöldítési intézkedésekkel pedig az élhetőséget javítaná Hintsch György alpolgármester.