Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 6. hétfő, Csaba

Újbuda mozgásba lendül

Aktív életmódra ösztönző, 10-14 éves fiatalokat célzó program indult a XI. kerületben Fészek néven. A programsorozat célja, hogy a kerület lakótelepein élő serdülőkorú fiatalok minél nagyobb csoportja ismerkedhessen meg a természetjárás és az aktív szabadidőtöltés örömeivel, illetve hogy az itt megszerzett tudásuk a későbbiekben is ösztönözze őket az egészséges életmód kialakításában.

A Hegyen-Völgyön Egyesület 2006 óta foglalkozik túrák, táborok szervezésével iskolai osztályok és kisebb közösségek számára, de összetett, hosszan tartó projekt megvalósítására csak most biztosítottak lehetőséget.

Az elkövetkezendő egy évben a fiatalok a túrázás három fő módjával megismerkedhetnek meg: a gyalogtúrával, a vízitúrával és a kerékpártúrázással. A gyakorlati alkalmakat megelőzően, a résztvevők előadásokon vesznek részt, ahol a biztonsági előírásokról és gyakorlatokról, valamint az elsősegélynyújtó ismeretről tanulnak.

Október 24-én vasárnap az Egyesület Budaörs és Gazdagrét között szervez térképismeret-oktatással egybekötött könnyű túrát, október 29-én pénteken Őrmezőn végez majd önkéntes munkát a fiatalokkal, október 30-án szombaton pedig Kalandnapot szervez a Visegrádi-hegységben a Kő-hegyen, ahol erdőben, mocsárban és sziklafalon teljesítendő játékos feladatokat kapnak majd a résztvevők.

A FÉSZEK programsorozat októberi túráira, programjaira az egyesület honlapján (www.hegyvolgy.hu) keresztül, az ott elérhető jelentkezési lap kitöltésével bármely 11. kerületi 10 és 14 év közötti fiatal jelentkezhet.

Gigi - Újbuda TV (2010. 10. 21.)

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.