Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 25. csütörtök, Kristóf, Jakab

Téli menetrend a hajójáratokon

Október 15-étől a D11-es, D12-es és D13-as viszonylaton a téli időszakban várható kisebb utasforgalomhoz és a hajózás sajátosságaihoz igazodó menetrendeket vezet be a BKK.

Az új munkanapi menetrendben a D11-es hajójárat Újpest, Árpád út és a Kopaszi-gát (Rákóczi híd) között egész nap óránként közlekedik majd.

A D12-es viszonylat pedig a Rómaifürdő és a Kopaszi-gát (Rákóczi híd) között csúcsidőkben ugyancsak hatvan percenként közlekedik, így a közös, Meder utca és Kopaszi-gát közötti szakaszon munkanapokon csúcsidőkben mindkét irányban egyenletes, fél órás követéssel indul.

A csak hétvégén közlekedő D13-as viszonylat (Rómaifürdő–Kopaszi gát, Rákóczi híd) esetében a követési idő nem változik, továbbra is óránként indulnak a hajójáratok.

Munkanapokon a D11-es járat 17:16-kor indul utoljára Újpest, Árpád út és 18:00-kor a Kopaszi-gát, Rákóczi híd végállomástól.

A D12-es járat 17:40-kor indul utoljára Rómaifürdőről és 17:30-kor Kopaszi-gát, Rákóczi híd végállomástól. Az üzemzárás után még néhány hajó indul a végállomásokról, de már csak a Jászai Mari térig közlekednek.

Hétvégén a korábbi sötétedéshez igazodva 17 órakor indulnak az utolsó D13-as járatok. Ezután is közlekednek még a Jászai Mari térig hajók, 18:00-kor Rómaifürdőről, valamint 18:00-kor és 19:00-kor Kopaszi-gát, Rákóczi híd végállomástól.