Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 23. vasárnap, Zoltán

Szív küldi szívnek az Újbuda TV-ben

Valentin nap a szeretet napja s mindannyiunk Kevese megérdemel annyit, hogy boldogságot szerezzünk neki egy kis apró figyelmességgel, egy szál virággal, egy kedves szóval vagy egy meglepetéssel. Az Újbuda TV most ehhez nyújt segítséget a kerület lakói számára.


Magyarországon a szerelmesek napját igazából 1990-től, a rendszerváltástól tartjuk számon, mint nyugatról beáramlott ünnepet, pedig a hitvilágunkban már jóval ez előtt is megtalálható volt, bár ekkor még inkább a keresztény jellege volt domináns.

Elsősorban az itáliai Valentin vértanú legendájához kapcsolódik, de tudomásunk van egy másik Bálint történetről is. Ez egy németországi püspököt jelenít meg, kinek segítségében elsősorban a nyavalyatörősök és a lelki betegek bizakodtak. Később e két legenda összefonódott.

Gyakorlatilag nálunk maga az ünnep Valentin és Bálint néven egyaránt megjelenik. Hol így használják, hol úgy, de a lényege ettől még nem változik. Akár Valentin napot akár Bálint napot mondunk, most már mindegyik a szeretet, szerelem ünnepét takarja.

Elődeink igen sok furfangos dolgot találtak, ki hogy megszerezzék maguknak a kiszemelt párt vagy megtartsák kedvesük szerelmét. Íme néhány közülük érdekességnek (vagy kipróbálásnak, hátha beválik): - Keressünk egy almát, melynek 9 magja van, együk meg, majd ezt a 9 magot egy óvatlan pillanatban dobjuk a kiszemelt fiú zsebébe, így biztosan beleszeret abba a lányba, aki ezt ügyeskedte.

-Keressünk 9 kutat, mind a 9-ről hozzunk vizet és itassuk meg a kiszemelt fiúval vagy leánnyal, így a kedves mindig szeretni fog.

-Azok a párok, akik mindig együtt akarnak maradni, 1-1 hajszálukat süssék bele egy kalácsba, s közösen egyék meg. A fent említett furfangos fogások mellett egy valamit azért ne felejtsünk el. Legalább ezen a napon egész lényünkkel figyeljünk oda a Kedvesünkre és lepjük meg valami igazán szívhez szóló ajándékkal.

Az Újbuda TV az egyedi meglepetésekhez nyújt segítséget, hiszen most kedvezményesen küldhet üzenetet a szívéhez közelálló személyeknek Valentin-napra, házassági évfordulóra, születésnapra, névnapra vagy egyéb fontos eseményre. További információért hívja a 246-6259-es telefonszámot, vagy látogasson el személyesen az Újbuda Televízióba (Gazdagrét, Csíkihegyek utca 13) hétköznaponként 10-17 óráig. Az akció 2009. március 19.-ig tart.

Címkék: