Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 1. péntek, Tihamér, Annamária

Szén-monxid mérgezés történt a kerületben

Április 22-én éjszaka riasztották az újbudai tűzoltókat egy Budafoki úti házhoz, de a földszinti lakásban már senki sem tudott ajtót nyitni, a bent lakók eszméletlenül feküdtek a földön. A tűzoltók nem győznek figyelmeztetni, hogy nyáron sem lehetünk elővigyázatlanok.

Április 22-én 23 órakor érkezett be a riasztás a XI. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnoksághoz, hogy a Budafoki út 16. szám alatti társasház földszintjén gázmérgezést szenvedtek a lakók. A tűzoltóknak a helyszínre érkezve négy lakást kellett feltörniük, melyekben vagy éppen aludtak, vagy már eszméletlenül feküdtek tulajdonosaik. A szakemberek megállapították, hogy egy vízmelegítő gázkészülék okozta a bajt, a meghibásodott bojlerből visszaáramlott szén-monoxid ráadásul nemcsak a lakásban lévőket mérgezte meg, a ház szellőztető rendszere a fölötte lévő lakásokba is átnyomta a gyilkos gázt.

A földszinti lakásban élő két személyt a nagy dózistól eszméletlen állapotban találták meg, őket súlyos gázmérgezéssel, a fölötte lakók közül pedig három személyt könnyebb mérgezéssel az Erzsébet Kórházba szállítottak a mentők, két embert a helyszínen láttak el. A balesetről tájékoztatást adó Menyhért Tamás tűzoltó parancsnok elmondta, a tűzoltók gyors, szakszerű akciójának köszönhető, hogy nem történt nagyobb baj, és arra hívta fel a figyelmet, nemcsak a téli fűtésszezonban történhetnek gázmérgezéses balesetek. A parancsnok ezért arra kér mindenkit, rendszeresen ellenőriztesse készülékeit, és ruházzon be egy pár ezer forintos szén-monoxid mérő eszközre.

LEGFRISSEBB
×

A második félidő a fejlesztéseké  

A gyermekek és az egészségügy állnak a ciklus fejlesztéseinek középpontjában, a parkolási és zöldítési intézkedésekkel pedig az élhetőséget javítaná Hintsch György alpolgármester.