Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 30. csütörtök, Pál

Számvetés félidőben

Molnár Gyula polgármester az egyéni szocialista képviselőkkel együtt bejárja a kerület összes városrészét, hogy lakossági fórumokon vitassa meg a helyi lakókkal, ki, hogyan fogadta az Önkormányzat eddigi intézkedéseit, és milyen kérések fogalmazódtak meg életkörülményeik javítására. Az első két helyszín Gazdagrét és Őrmező volt.


A gazdagréti fórumon megjelent Józsa István országgyűlési képviselő, Veresné Krajcár Izabella alpolgármester és Balázs György, Gazdagrét egyéni képviselője is. Molnár Gyula a fórum előtt elmondta, az önkormányzati ciklus félidőben jár, ez jó alkalom arra, hogy számot vessenek az elvégzett munkáról és a hátralévő feladatokról. Hozzátette, azért is fontos a személyes találkozás, mert a lakókat sokszor egészen más érdekli, mint amit a képviselők gondolnának.

A lakók rákérdeztek az Újbuda-busz megszüntetésének okára. A polgármester elmondta, most azért volt erre szükség, mert a metróépítés miatt a busz útvonala értelmét veszette, nem tudták az utasok kihasználni, de vizsgálják annak a lehetőségét, hogyan lehet viszszaállítani esetleg a járatot, ha az építkezés lezajlott.

A távfűtés is szóba került, az azzal kapcsolatos panaszokra, a gondok enyhítésére a Vicus Alapívány tud segítséget nyújtani azon túl, hogy azokban a házakban, ahol az elmúlt időszakban a panelfelújítás megtörtént, már érezhető annak a fűtésre gyakorolt jótékony hatása. Balázs György képviselő megjegyezte, hogy minden témakörben szívesen veszi a lakók jelzéseit, hiszen az apróbbnak tűnő ügyek ismerete is segíthet az életminőség javításában.

A polgármester kérdésre reagálva elmondta, hogy örök probléma a kutyatartók és a nem kutyások szembenállása, ezen az Önkormányzat többek között a kutyapiszok gyűjtőhelyek számának növelésével, azok folyamatos karbantartásával tud segíteni, de elengedhetetlen az egymás iránti tolerancia, illetve a kutyatartás kultúrájának gyakorlása. A jelenlegi országos gazdasági helyzet megítéléséről Józsa István országgyűlési képviselőt kérdezték a lakók.

Őrmezőn Jellinek János, a körzet egyéni képviselője volt a házigazda.

Több, a metróberuházással kapcsolatos kérdés merült fel, és a lakók kifogásolták a parkok tisztaságát, állagát is. A képviselő és a polgármester is ígéretet tett arra, hogy a metróbiztos segítségével folyamatosan tájékoztatják a lakókat, különös tekinttel a speciális őrmezei helyzetre.

Azt is elmondták, fokozottan ellenőrzik a parkok tisztaságát, de hozzátették, természetes, hogy a fák, bokrok megnőttek, azonban az is látszik, van olyan közöttük, amelyik megérett a cserére, vagy egy egész zöld szakasz az áttervezésre. Ígéretet tettek a Költők Parkjának felújítására is, amelyre 2009-ben kerül sor.

Jellinek képviselő megerősítette a lakók véleményét, hogy a BKV új paraméterkönyve nyomán a Neszmélyi úton nincs olyan busz, amely lehetővé tenné, hogy ott is fel lehessen szállni rá, gyakorlatilag a lakótelep kisebbik felében nincs napközbeni busz. A polgármester erre azt mondta, hogy a tapasztalatok alapján januárban leülnek tárgyalni a BKV vezetőivel a buszjáratokról.

A Sparral kapcsolatosan Molnár Gyula hangsúlyozta, hogy az Önkormányzatnak nincs lehetősége az ingatlan tulajdonosára nyomást gyakorolni, aki nem tudta megoldani az átépítés alatt a nagy bevásárlóhely kiváltást. Arról tájékoztatott azonban, hogy ismeretei szerint a felújítás hamarosan véget ér, és ezzel a probléma megoldódik, és egy szebb, korszerűbb üzlet várja majd a lakókat. Elhangzott még, hogy az Önkormányzat Őrmezőn és máshol is vizsgálja a térfigyelőrendszer bővítésének lehetőségét. Az albertfalvai és a többi városrészben zajló fórumokról következő lapszámunkban olvashatnak.

TR - Újbuda ÚJSÁG (2008. 11. 10.)

LEGFRISSEBB
×

A második félidő a fejlesztéseké  

A gyermekek és az egészségügy állnak a ciklus fejlesztéseinek középpontjában, a parkolási és zöldítési intézkedésekkel pedig az élhetőséget javítaná Hintsch György alpolgármester.