Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 31. vasárnap, Angéla, Petronella

Sokan tettek a 239-es buszért

Újra indul a metrófelújítás után megszüntetett 239-es buszjárat. Lakos Imre a Városüzemeltetési Bizottság elnöke a lakossági aláírásgyűjtést felkarolva keresztülvitte a kérvényt a fővárosnál, így a jövőben is lesz közvetlen járat Gazdagrét és a belváros között.


Ez a járat a érintetteknek nagyon fontos, ezért gyakorlatilag példátlan akcióval küzdöttek érte. A járat megmentése Suszter András, lokálpatriótának, illetve Lakos Imre a Városüzemeltetési Bizottság elnökének köszönhető: az előbbi aláírásokat gyűjtött, utóbbi pedig keresztülvitte a kérvényt a fővárosnál, így a jövőben is lesz közvetlen járat Gazdagrét és a belváros között. Ebben az ügyben nem a politikai hovatartozás, hanem a közös célért való küzdelem egyesítette az erőket.

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.