Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 25. vasárnap, Géza

Sok apró táborba megy

Sok kicsi, vagy mondhatjuk úgy, hogy sok apró sokra megy.

Az utóbbi időben egyre több olyan kezdeményezéssel találkozunk, amelyet bevonandó aprópénzeink utolsó lehetséges hasznosítását célozzák meg. Balázs Gyula önkormányzati képviselő azzal az ötlettel kereste fel a Vicus Alapítványt, hogy az apró pénzek gyűjtésével segítsék az újbudai gyerekek táborozását. 

Sok kicsi, vagy mondhatjuk úgy, hogy sok apró sokra megy. Viasz Margit a Vicus Alapítvány elnöke arról tájékoztatott bennünket, hogy már elkezdték tervezni azt, hogy a kerület minnél több intézményébe, bevásárló központjaiba elhelyezhessenek aprógyűjtő gömböket, ehhez kérik az Önkormányzat támogatását és segítségét. 
Veresné Karjcár Izabella alpolgármester kérdésünkre elmondta, hogy az ügyfélszolgálatokon és a hivatalos helyeken mindenképpen lesznek pénzgyűjtő helyek, de más elképzelésekben is partnerek lesznek. 
Viasz Margit azt mondta, hogy az akció december elejétől egészen márciusig tart, ekkor a begyűlt összegre pályázatot írnak majd ki. Pályázhatnak iskolák, civil szervezetek, egyházak - gyakorlatilag mindenki, aki a gyermekek nyári szabadidős foglalkozásainak táborainak megszervezésében jeleskedni szokott. 

A cél az, hogy ebből az adományból minnél több olyan rászoruló gyereket tudjanak támogatni, akiknek egyébként nem megoldott a nyári szünidőben való elhelyezése. A legfontosabb, hogy legyen egyre kevesebb a csellengő felügyelet nélkül kószáló gyerek Újbudán. 
Az alapítvány nevében is kérjük Újbuda lakosságát, hogy ezektől az egyébként is bevonásra kerülő 1-2 forintosoktól jó szívvel szabaduljanak meg, hiszen adományuk igazán nemes célt szolgál.

VK - Újbuda ÚJSÁG (2007. 10. 31.)