Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 15. szombat, Mária

Saját városunkat rongáljuk

Tegyék szebbé saját lakóhelyüket egy kis odafigyeléssel!

Budapest Európa egyik legszebb városa. - halljuk sokfelől. Mi magunk is ezt gondoljuk, akik itt élünk? Sajnos nem mindig.

Sok a szemét, telefirkálják a falakat, plakátok, reklámok borítják az utcákat. Ki az aki így elcsúfítja a fővárost? A tapasztalatok azt mutatják, hogy a Budapesten élők. Azok, akik a buszra várva a megálló betonjára dobják a csikkeket, akik felesleges zsebkendőjüket "véletlenül" a földre ejtik, akik több pénz reményében az oszlopokra ragasztják plakátjukat, akik a bokrokat illemhelynek használják, és még folytathatnánk a felsorolást. Természetesen nemcsak magánszemélyek teszik ezt, hanem cégek is, akik szintén jogellenesen hirdetnek olyan helyen, ahol arra nincs engedélyük, az építési hulladékot ottfelejtik a város szélén...

Szeptember 25-én ezekről és ehhez hasonló témákról beszélgetett Bojár Iván András művészettörténész a kerületi SZDSZ irodában a megjelentekkel. Szerencsére Újbuda jobb helyzetben van, mint a főváros többi kerülete, de itt sem "felülről" kellene jönnie a kezdeményezésnek.

Az egyes embereknek saját maguknak kell felelniük saját környezetükért, így tudnak majd olyan helyen élni, amilyenben valójában szeretnének. Felelősséggel tartozunk saját és családtagjaink hozzáállásáért is. Olyanok lesznek a gyerekeink, amilyen példát mutatunk nekik. Nem természetes, ha buszon azt látjuk, hogy valaki a falra firkál, az sem, ha valaki eldobja a cigarettát. Felelősek vagyunk a környezetünkért. Nyugodtan szóljunk rájuk és így talán a város is tisztább lesz.

Z. A. - Újbuda WEB (2007. 09. 30.)

LEGFRISSEBB
×

Ellenőrzés Kamaraerdőn a zártkertek környékén  

Összehangolt akció során ellenőrizték a kamaraerdei zártkerteket és környéküket. Az akciósorozat a városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármester, Hintsch György kezdeményezésére indult, célja a közbiztonság és közterületi rend javítása.