Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. vasárnap, Friderika

Saját szekrénye alatt találtak rá a betörőre

Lakásbetörőt értek tetten a kerület lakói. Az elmenekült társát a rendőrök később saját lakásának szekrényben találták meg.
December 4-én a Budafoki úton lévő társasház egyik hölgy lakója arra lett figyelmes, hogy két fiatal férfi a befeszítette az egyik első emeleti lakás ajtaját. A szomszéd hölgy azonnal riadóztatta a házban lévő lakókat, akik többed magukkal megjelentek a feltört lakás előtt és közben értesítették a kerületi rendőrkapitányságot. A feltört lakásba bekopogtak, ahonnan egy fiatalember jött ki és közölte, hogy a lakás tulajdonosának a rokona, azonban a kulcsait sajnos elvesztette. A lakásban tartózkodó társa láthatta, hogy a lakóknak erőfölénye van velük szemben, illetve érezte, hogy magyarázatuk gyenge lábakon áll, így nem volt más választása, mint a lakásból kifutott és az utcára menekülve eltávozott. A lakók a másik személyt a rendőrség kiérkezéséig visszatartották. A kerületi kapitányság nyomozónak kiérkezése után az elfogott és visszatartott személy őszinte feltáró vallomást tett, a cselekményben részt vevő társát megnevezte. Ezek után a nyomozók megjelentek a tettestárs IX. kerületi tartózkodási helyén, ahol a keresett személy élettársa fogadta őket. Az élettárs elmondta, hogy rajta kívül a lakásban nincs senki, egyedül tartózkodik otthon. A tettesnek azonban nem volt szerencsére, hiszen a házkutatás során a keresett személyt a nyomozók egy ruhásszekrény alján feküdve, több réteg ruhával letakarva találták meg. Az elfogás óta a szekrény alól kiráncigált tettes és elmenekült társa előzetes letartóztatásba van.
LEGFRISSEBB
×

Ellenőrzés Kamaraerdőn a zártkertek környékén  

Összehangolt akció során ellenőrizték a kamaraerdei zártkerteket és környéküket. Az akciósorozat a városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármester, Hintsch György kezdeményezésére indult, célja a közbiztonság és közterületi rend javítása.