Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 23. vasárnap, Zoltán

Rita és az álmai

Rita sikertörténetéről egyszer már beszámoltunk az Újbuda Tv-ben, illetve az újbuda internetes oldalán. Most 1-2 év elteltével ismét bebizonyította a fiatal hölgy, hogy nem adja fel álmai megvalósítását.

Gáborján Rita egy átlagos, mégis különleges, átlagon felüli fiatal újbudai hölgy - tagadhatatlanul egy igazi sikersztori főszereplője. Rita életében fontos szerepet játszott Újbuda, hiszen rengeteg gyerekkori emlék köti ide, jelenleg is itt él a kerületben, kamaszkorában pedig 'szécsényis' volt.

Rita három évesen egy betegség szövődményeként lett halláskárosult, ami pusztán abban nyilvánul meg, hogy kicsit furcsábban beszél mint az átlag. 'Pont a legrosszabb időszakban kaptam meg a betegséget, amikor a gyerekek elsajátítják a beszéd képességét. De meg tanultam ezzel élni, soha nem volt belőle hátrányom - ez valószínűleg azért történt így, mert normális közegben éltem és persze nem hagytam magam.' - mondja.

Rita a vendéglátóipari főiskola után elvégezte a Werk Akadémiát, a stílus és kommunikációs iskolát stylist szakon - de a tanulás mellett a sportot sem hanyagolta el, ugyanis 24 éve vív, most pedig hobbi szerűen kardozik tőrözik és párbajtőrözik. Évekkel ezelőtt a tanulás és a sport mellett egy saját ötlete alapján felépített vállalkozást indított el...

A témáról bővebben olvashat az Újbuda Újság november 2-án megjelent számában.