Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 5. kedd, Vilma

RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS - 2008. 07. 09.

RENDŐRSÉGI FELHÍVÁS

A rajzon látható férfi egyike azoknak, akik úgynevezett trükkös módszerrel jutottak be a XI. Budaörsi út egyik lakóházába. 


A lakás tulajdonosát a múlt hónap közepén három férfi várta a kapuban. Azt mondták, csőtörés van a házban, s amint az idős asszony kinyitotta a kaput, utánamentek. Egyikük a földszinten maradt, társai azonban követték a hölgyet azt bizonygatva, hogy az ő lakásából folyik a víz az alatta lévőbe. Nem akarta beengedni őket, de bementek és megnyitották, majd elzárták a fürdőszoba csapját. 


A hölgy többször kérte hívatlan látogatóit, hogy menjenek ki a lakásból és másnap reggel menjenek vissza, amikor otthon lesz vele élő unokája, de távozás helyett a két férfi bement a nappaliba. Ekkor az asszony kijelentette, hogy ha nem mennek el, értesíti a rendőrséget, ám közben felment a harmadik férfi a földszintről és azt állította, hogy már értesítette a rendőrséget. A két férfit felszólította, hogy ne menjenek sehová, a hölgyet pedig pénze ellenőrzésére kérte mondván, a férfiak már meglopták őt. 

Mivel a hölgy már felhívta a rendőrséget, az egyik férfi lenyomta a telefon gombját, de ezt megelőzően az, aki utolsóként lépett a lakásba, már magához vette a nappaliban lévő, 1938-as, MOVADO típusú svájci arany karórát. A "zavarkeltést" kihasználva aztán mindhárman gyorsan elszaladtak a helyszínről. 
Az idős asszony által megadott személyleírások: 


40-45 éves, körülbelül 170 centi magas, molett cigány férfi, arca kerek, simára borotvált, haja rövid, barna, elöl kicsit kopaszodó. Zöld dzsekit viselt, ujján világos csíkkal, világos nadrágot és kék sportcipőt. 


Társa hasonló korú, fehérbőrű, haja ritka, szőkés-vöröses, arca kicsit borostás. Körülbelül 180 centiméter magas, alkata "mackószerű". Kicsit húsos, felül széles, alul keskenyedő arcú. Khaki színű, gyűrött munkásruhát viselt. 

A harmadik elkövető (aki utólag érkezett a lakásba) szinte ugyanolyan volt, mint a cigány férfi, csak 6-8 évvel fiatalabbnak tűnt. Egyedül rajta volt fejfedő: fehér baseball-sapka kék csíkkal. Ezen kívül kék dzsekit viselt világos nadrággal és kék sportcipővel. 
A hölgy alatt lakó asszony, aki hazatérve épp látta elfutni a tetteseket, 30 és 40 év közöttinek vélte őket. Mint mondta, mindhárman testesek, kerekarcúak és nagyfejűek voltak.

Újbudai Rendőrség (2008. 07. 09.)