Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 4. csütörtök, Bulcsú

Rendőrség jelenti - 2008-08-21

Rendőrség jelenti - 2008-08-21

A XI. kerületben az elmúlt napokban három jelentősebb - rendőrségi beavatkozást igénylő - esemény történt.

2008. augusztus 18-án 16 óra 12 perckor a XI. kerületi Rendőrkapitányság akciósait a 4-es villamos Fehérvári úti végállomáshoz riasztották, mert onnan rablásról érkezett bejelentés. A helyszínen egy fiatalember fogadta kollégáinkat, aki elmondta, hogy miközben a villamosra várt, odalépett hozzá egy férfi, és megszólította, de nem hallotta, mit mond, mert zenét hallgatott. A férfi továbbra is beszélt, ezért a sértett kivette a füléből a fülhallgatót. Az ismeretlen ekkor elmondta, hogy ukránok üldözik, ezért azonnal mutasson neki egy taxit. A fiatalember közölte, hogy ha keres, bárhol talál taxit, de a férfi továbbra is követelte, hogy mutasson neki egyet. Lassan elindultak a megállóban a Körösy József utca felé. Közben a férfi közölte a fiatalemberrel, hogy ha adna neki pénzt, megmentené az életét. 


A sértett azt válaszolta, hogy még tanuló, ezért csak 500 forint van nála. Az ismeretlen elkérte, mire a fiatalember elővette a pénztárcáját, amelyben 4500 forint volt. Megpróbált kivenni belőle ötszázat, de az ismeretlen észrevette, hogy több is van, és benyúlt a nadrágzsebébe. A sértett érezte, hogy valami a lábához ér, és amikor lenézett látta, hogy a férfi zsebéből kidudorodik valami. Az ismeretlen közölte, hogy fegyver van nála, ezért ne szórakozzon vele, hanem adja át a többi pénzt is. A fiatalember észrevette, hogy a villamos végállomáson található BKV pihenőhelyiség ajtaja nyitva áll, ezért az 500 forintot átadta a férfinak, aztán beugrott a pihenőbe. Az ismeretlen ekkor sietve eltávozott a Fehérvári úton az Etele út irányába. 


Munkatársunk kérdésére a fiatalember elmondta, hogy az ismeretlen férfi körülbelül 175 centiméter magas, 30 év körüli, rövid, fekete hajú, kreol bőrű, roma származású, sportos testalkatú, enyhén borostás volt. Fekete pólót, rövidnadrágot, és a jobb karján szürke könyökvédőt viselt. Akciósaink a sértett társaságában kocsival körüljárták a környéket, de a rablót nem sikerült megtalálniuk, a pihenőhelyiségben tartózkodó villamosvezetők pedig az esemény után érkeztek. 
--------------------------------------------------------------------- 

2008. augusztus 19-én 10 óra 10 perckor a XI. kerületi Rendőrkapitányság járőre megjelent a Bártfai utca egyik lakóházában, mert onnan lopásról érkezett bejelentés. Az ott lakó idős asszony munkatársunk kérdésére elmondta, hogy néhány perccel 10 óra előtt a parkon át sétált haza a boltból, amikor mellészegődött három férfi, akik azt mondták, menjen gyorsan haza, mert betörtek a lakásába. Azt is közölték vele, hogy ők rendőrök, és rögzíteni akarják az ujjlenyomatokat. A lépcsőház bejáratánál még egy férfi csatlakozott hozzájuk. Egyikük a lakás ajtaja előtt maradt, a másik három bement, és folyamatosan szóval tartották a hölgyet. 


Egyikük azt kérte, ellenőrizze, megvan-e a pénze. Az idős asszony bement a szobába és egy szekrényből kivette a táskáját, amelyben 250 ezer forintot tartott. Közben a másik két férfi a bútorok ajtaját és fiókjait kezdte nyitogatni. Ezzel elterelték a hölgy figyelmét, és társuk kivette a táskából a pénzt. A férfiak folyamatosan beszéltek a sértetthez. Amikor a hölgy az igazolványukat kérte, azt mondták, hogy lent maradt a kocsiban, de mindjárt felhozzák. Közben érdeklődtek, tart-e otthon a hölgy ékszert. Egyikük kivett egy arany karkötőt az egyik fiókból, de azt a sértett látta, kivette a férfi kezéből és kiabálni kezdett, hogy azonnal takarodjanak a lakásból. Miután elmentek, a hölgy azonnal telefonált kapitányságunkra, mert észrevette, hogy táskájából eltűnt a készpénze. Munkatársunk kérdésére a hölgy azt mondta, hogy a négy férfi mindegyike rövidre nyírt, fekete hajú, kreol bőrű, "roma" volt, életkoruk körülbelül 35-40 év. 
Azok, akik bementek a lakásba, 160-170 centiméter magasak, átlagos testalkatúak, fehér, rövid ujjú pólót és sötét nadrágot viseltek. Társuk, aki a lakás előtt állt, körülbelül 180 centiméter magas, kissé pocakos, erős testalkatú volt. Színes, mintás pólót és sötét nadrágot viselt. 
--------------------------------------------------------------------- 

2008. augusztus 19-én 11 órakor a XI. kerületi Rendőrkapitányság járőrét trükkös lopás miatt hívták az Etele út egyik lakóházába. A helyszínen munkatársainkat két hölgy fogadta. A fiatalabb elmondta, hogy nagynénje lakásába négy idegen férfi ment be, és eltulajdonítottak tízezer forintot, ami egy zöld OTP-borítékban volt a kanapé háttámláján. A hölgy mintegy félórával az esemény után érkezett a lakásba, és kollégáinknak megjegyeztem hogy nagynénje már nem tiszta szellemileg.


A nagynéni úgy emlékezett a történtekre, hogy a lakása előtt mosta fel a folyosót, amikor megjelent négy, magát rendőrnek kiadó férfi, és vizet kért. Az idős hölgy beengedte őket a lakásba, majd a férfiak távozását követően észrevette, hogy eltűnt a tízezer forintja. Kollégánk kérdésére azt mondta, hogy az idegenekre nem emlékszik, személyleírást nem tud róluk adni.

Újbuda Rendőrkapitánysága (2008. 08. 22.)

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.