Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 28. csütörtök, Emil, Csanád

Rendőrség jelenti - 2008-08-12

A XI. kerületben az elmúlt napokban három jelentősebb - rendőrségi beavatkozást igénylő - esemény történt.

2008. augusztus 8-án járőrünket trükkös lopás miatt hívták egy XI. kerületi zöldséges standhoz. A helyszínen a meglopott férfi elmondta, hogy 12 óra 30 perckor vásárlás céljából állt meg a standnál. Odament hozzá egy férfi és egy nő azzal, hogy görög állampolgárok eurót szeretnének forintra váltani. Az úr azért egyezett bele a cserébe, mert hamarosan külföldre szeretett volna utazni és szüksége volt az euróra. A zsebéből elővett egy húszezresekből és ezresekből álló pénzköteget azzal, hogy 44 ezer forintért 200 eurót vált, de közben megszólalt a telefonja, s emiatt nem nagyon figyelt. 
A pénzköteget nem adta ki a kezéből, viszont hagyta, hogy az idegen férfi válogasson a pénz között. A csere után az úr elindult a munkahelyére, hogy béreket fizessen ki, és ekkor vette észre, hogy nincs nála annyi pénz, amennyi kellene. Ezután a bankba ment, ahol a pénzt felvette és ellenőrizte, hogy tényleg a megfelelő összeget vette-e fel. A bizonylat alapján minden rendben volt, ezért visszament a standhoz és értesítette a rendőrséget. A lopással okozott kár 460 ezer forint. 
A sértett nem figyelte meg a tolvajokat, de kollégáink találtak egy szemtanút, aki a következőket mondta el a férfiról: 165-170 centiméter magas, 55-57 év körüli volt. Haja felül kopasz, oldalt őszes, göndörödő hajú, kreol bőrű, benyomott orrú, vastag, duzzadt szájú, fülei nagyok és elállnak, szemöldöke sűrű, szürkés. Drapp sortot és szürke, rövid ujjú pólót viselt. 
---------------------------------------------------------------------- 

2008. augusztus 8-án 17 óra 20 perckor a XI. kerületi kapitányság ügyeletén megjelent egy idős hölgy, aki bejelentette, hogy ismeretlen személyek jártak a lakásán. Kollégánk kérdésére a hölgy elmondta, hogy 13 óra körüli időben ért haza, és pár másodperccel később egy férfi bekopogott az ajtón. Amikor kinyitotta, az ismeretlen kérdés nélkül belépett, majd egy másik is követte. 
A hölgy kérdésére azt mondták, hogy az ELMŰ-től jöttek, és egy vizsgálatot kell elvégezniük, majd közölték, hogy meg kell nézniük a lakásban található konnektorokat, ami miatt minden helyiséget végigjárnak. A hölgy megpróbálta követni őket, de nem mindig tudott velük lépést tartani. Mivel a két férfi többszöri felszólításra se mutatott igazolványt, az asszony közölte velük, hogy hívja a rendőrséget, mire az ismeretlenek elhagyták a lakást. 
Távozásuk után körülbelül egy órával kiderült, hogy a konyhaasztalról hiányzik az idős asszony pénztárcája, amelyben 6400 forint készpénz volt, valamint a konyhaszekrényben tárolt tárcája különféle számlákkal és banki kivonatokkal. A lopás tényének észlelését követően a hölgy megjelent kapitányságunkon bejelentést tenni. 
A két férfiról az alábbi személyleírást adta: Az egyik 160-165 centiméter magas, erős testalkatú, 28-30 év körüli, fekete, rövid hajú, roma férfi volt, aki fekete hosszú ujjú inget és fekete nadrágot viselt. Társa 180 centiméter magad, vékony testalkatú, 25 év körüli. Arcát a baseball sapka miatt a hölgy nem tudta megfigyelni, csak azt, hogy szürkés zöld szeme volt. A ruházatáról annyit tudott elmondani, hogy több színből tevődött össze. 
---------------------------------------------------------------------- 

2008. augusztus 9-én 9 óra 45 perckor a XI. kerületi Rendőrkapitányság akciósai megjelentek a Fehérvári út egyik lakóházában, mert onnan trükkös lopásról érkezett bejelentés. Munkatársainkat a helyszínen egy idős asszony fogadta, aki elmondta, hogy 9 óra 20 perckor becsengetett hozzá két, magát rendőrnek kiadó férfi. Miután felmutattak egy rendőrségi jelvénynek látszó tárgyat, arra kérték, hogy nyisson ajtót, mert megtalálták azok egyikét, akik korábban meglopták, ezért szeretnék a helyszínt lefényképezni. 
A hölgy beengedte a lakásba a két férfit, akik fényképezés közben megkérték, mutassa meg, honnan tűnt el a pénz az előző lopáskor, és jelezték, hogy azt is szeretnék lefényképezni, amiben a pénzt tárolta. A sértett ennek a kérésnek is eleget tett, és az asztal sarkára tette a 300 ezer forintot tartalmazó teli borítékot. Ezt követően az ismeretlenek sietve távoztak a lakásból. A hölgy azonnal észlelte a lopást és az elkövetők után ment a lépcsőházba, de ott már csak a külső kapu csukódását hallotta, ezért visszament a lakásba és értesítette a rendőrséget.

Újbudai Rendőrség (2008. 08. 12.)

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.