Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 5. kedd, Vilma

Rendőrség jelenti - 2008-07-10

Rendőrség jelenti - 2008-07-10

A XI. kerületben az elmúlt napokban az alábbi jelentősebb - rendőrségi beavatkozást igénylő - események történtek:

Besurranásos lopás a Budafoki úton

2008. július 8-án 21 óra 35 perckor a XI. kerületi Rendőrkapitányság járőrét besurranásos lopás miatt riasztották a Budafoki út egyik lakóházához. Az, aki az esetet bejelentette, az elkövető nyomába eredt, és mivel telefonját nem vitte magával, kollégáink nem tudtak vele kapcsolatba lépni. Az elkövetőről mindössze annyit tudtak, hogy félmeztelen, ám amikor kollégáink körbejárták a környéket, a leírásnak megfelelő férfit nem találtak. Később járőrünket a kerületi ügyelet a bejelentő lakásához irányította, aki onnan jelentette telefonon, hogy szem elől tévesztette az elkövetőt. A fiatalember elmondta, hogy 21 óra 28 perc tájban ment bezárni a lakás bejárati ajtaját, amelyet korábban a meleg miatt hagyott nyitva. Az egyik szobában egy idegen férfit talált, aki kutakodott. Meg fogta és hívni akarta a rendőrséget, ám az idegen szabadulni próbált.


Eközben nekiesett a bejárati ajtónak, amelynek kitört a kitekintő ablaka. A bejelentő megfogta a férfi felsőruháját, így az csak annak hátrahagyásával tudott elmenekülni. A fiatalember utána futott, és látta, hogy a besurranó a Kruspér utcán fut lefelé, majd a Stoczek utcánál az Egri József út felé folytatja útját. A bejelentő visszarohant a motorjáért. A Goldmann György téren járókelők láttak ugyan egy félmeztelen férfit, de a bejelentő már nem talált rá.
A férfi személyleírása: 18 év körüli, 175-180 cm magas, átlagos testalkatú, fehér bőrű, szeplős arcú, szőkés rövid hajú, kék szemű, térdnadrágot, és a helyszínen hátra hagyott szürke színű kapucnis felsőt viselő fiatal férfi.

Trükkös lopás a Fejér Lipót utcában

Trükkös lopásról érkezett bejelentés a XI. kerületi Rendőrkapitányságra 2008. július 8-án a Fejér Lipót utcából. Kollégáink 17 óra 13 perckor jelentek meg a helyszínen. A lakásban tartózkodó idős hölgy a járőrnek elmondta, hogy délelőtt 11-kor két férfi csengetett hozzá. Miután ajtót nyitott, közölték, hogy a ház elektromos készülékeit kell ellenőrizniük, ezért beengedte őket.


Az egyik férfi kisszobában csavarhúzóval ellenőrizte a kapcsolókat (konnektorokat), társa pedig valószínűleg a másik szobában kutakodott. Egyikük megállapította, hogy a szobában rosszul kötötték be az elektromos vezetéket, ami miatt 25 ezer forint bírságot kell fizetnie. Az idős asszony közölte, hogy nem hajlandó fizetni, és hagyják el a lakást.


A férfiak 11:30-kor eleget tettek a felszólításnak, hátrahagyva a csavarhúzót, amellyel az ellenőrzést végezték. Mivel kutatásra utaló nyom nem volt, a hölgy csak akkor értesítette a rendőrséget, amikor a szekrénybe tette a karóráját és észrevette, hogy férje arany Doxa karórája, egy arany fülbevaló, egy ovális alakú, lila aranygyűrű, valamint 10 ezer forint készpénz eltűnt. Az asszony elmondta még, hogy a csavarhúzót a nyelénél fogva egy nejlontasakba tette, a szekrényajtót többször kinyitotta, valamint okmányokat keresett. Miközben azokat egyik helyről a másikra tette, megváltoztatta a helyszínt. Azt is látta, hogy a konnektorokat egyik férfi se fogta meg kézzel. A férfiak külsejére úgy emlékezett, hogy mindketten 170-175 centi magasak, barna hajúak, fehérbőrűek, 30-40 év körüliek és sötét ruhát viseltek.

Újbudai Rendőrség (2008. 07. 10.)