Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 13. szombat, Jenő

Polgármesteri jókívánság

Az adventi várakozás a végéhez közeledik, ismét itt a Karácsony, a kereszténység egyik legnagyobb ünnepe, Jézus születésének napja - Újbuda polgármesterének köszöntő szavait az alábbiakban olvashatják.

Pilinszky János ezt úgy fogalmazza meg, hogy "Az, aki szeretni tudja azt, ami az övé - szabad, és mentes a birtoklás minden görcsétől, kielégíthetetlen éhétől-szomjától. Aki pedig jól várakozik, az időből épp azt váltja meg, ami a leggépiesebb és legelviselhetetlenebb: a hetek, órák percek kattogó, szenvtelen vonulását. Aki valóban tud várni, abban megszületik az a mélységes türelem, amely szépségében és jelentésében semmivel se kevesebb annál, amire vár."

A költő mondatai közül talán a legutolsó a leginkább tanulságos: ilyenkor ugyanis esendő emberi mivoltunkban, felnőttként is kissé gyerekké változva várjuk azt a csodát családunk, barátaink körében, amire olyannyira áhítozunk az év utolsó napjaiban, kissé elgyötörten, kissé megfáradva a hidegtől, a dolgos, rohanó hétköznapoktól. És a fa alatt Szenteste mindig azt érezzük, igazán megérte.

Családommal, feleségemmel és gyermekeimmel a mi ünnepünket is hosszú készülődés előzi meg, karácsonyi rajzokkal, programokkal és beszélgetésekkel. A karácsony élménye ugyanis valami állandóságot, stabilitást jelent a rohanó és folyton változó hétköznapokban. Valami olyat, ahová mindig visszavágyunk, ahol - reményeink szerint - békére, megnyugvásra találunk. Amikor elönti szívünket az ajándékozás, az "adni jó" öröme, amikor kicsit mindannyian jobbak vagyunk, mint máskor.

A 2012-es év is bőven tartogatott nehézségeket, megoldandó feladatokat minden család, minden újbudai polgár számára. Éppen ezért van szükségünk egy kis feltöltődésre, hogy a következő évet megújult energiákkal tudjuk kezdeni.

Minden kedves lakosnak Áldott, Békés Karácsonyt kívánok és 2013-ra Sikerekben, Eredményekben Gazdag Új Esztendőt.

Kívánom továbbá, hogy át tudjuk magunkat adni az ünnep igazi örömének, azzal a mélységes türelemmel és megértéssel, amelyről a költő, Pilinszky János is beszélt.

Boldog Karácsonyt mindenkinek!