Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 10. péntek, Zsolt

Péntektől teljes útvonalukon közlekednek a 19-es és 41-es villamosok

A budai felső rakparton a Döbrentei tér és a Batthyány tér között befejeződött a villamosvágányok felújítása, ezért július 31-e, péntek hajnaltól újra teljes útvonalukon, a Batthyány téri végállomásukig közlekednek a 19-es és 41-es villamosok.


A budai Duna-parti főgyűjtőcsatorna építéséhez kapcsolva idén tavasszal újították fel a budai felső rakpart Döbrentei tér és Batthyány tér közötti szakaszát. A villamos pálya kivitelezése július 30-án a próbajárat elindításával befejeződött. Az új villamospálya rugalmas ágyazatot kapott, így csendesebben közlekednek a szerelvények. A dinamikai hatások is kedvezőbbé válnak, tehát a korábbinál kevésbé lesz érzékelhető a villamosközlekedés a környező épületek lakói számára.

A felújítási munkálatok során a peronok szintjét megemelték, hogy a kerekes kocsival közlekedők számára is könnyebb legyen az utazás. A sínek mentén a felsővezetéket tartó oszlopokat és a közvilágítás oszlopait is lecserélték. A 19-es és 41-es villamosok július 30-án reggel 9 órakor egy próbajáratra indultak (utasokat nem szállítottak). Július 31-e péntektől már menetrend szerint közlekednek és szállítják ismét az utasokat.

LEGFRISSEBB
×