Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 22. szombat, Vince, Artúr

Nyílt nap a Budai Arborétumban

Trópusi és szubtrópusi növények színes kavalkádja fogadta a kerületi lakosokat a Budai Arborétum nyílt napján. A szervezők Március 30-án délelőtt 10 órától várták az érdeklődőket. A Corvinus Egyetem az elmúlt két évben a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében több fejlesztést is megvalósított, az üvegház modernizálása több mint 80 millió forintba került.  

A nyílt napon Tillyné dr. Mándy Andrea, a Corvinus Egyetem Dísznövénytermesztési és Dendrológiai tanszékvezető-helyettese fogadta a látogatókat.

– A mai nyílt napot, többek között azért is rendeztük meg, hogy a kerület lakói is megtekinthessék az üvegházunkat. Nagy örömünkre szolgál, hogy ilyen szép számban jelentek meg az érdeklődők, mert ez azt jelenti, hogy ez a növényház nemcsak nekünk, de a lakosságnak is fontos. Két évvel ezelőtt egy igen komoly Európai Uniós pályázatot nyertünk, amelyből többek között a Budai Arborétum üvegházát is sikerült modernizálnunk. Az itt található trópusi és szubtrópusi növényállomány elsősorban a diákok tanulását szolgálja, de igény szerint megnyitjuk az érdeklődők számára is. – nyilatkozta az Újbuda Média stábjának a tanszékvezető-helyettes.

Az üvegház otthont ad a sokak számára is ismert színes levelű kalatea féléknek, amelyek a párás, kiegyenlített klímában érzik magukat a legjobban. A pálma fajták közül a főnix-, a howea-, és a halfarok pálmát csodálhatják meg a látogatók. Az üvegház új büszkesége a szukkulens gyűjtemény, ahol különböző pozsgás növények élnek egymás mellett. A növényházat a broméliák és az orchideák kavalkádja színesíti, de a ritkaságnak számító bougainvilleákat is megtekinthetik az érdeklődők.

LEGFRISSEBB
×

Elszabadult beruházások  

VABA lakópark a Bikás park mellett

Újbuda Önkormányzata szigorú feltételekhez köti, mi és hogyan épülhet a kelenföldi városközpont meglévő épülete helyére, mégis politikai jellegű hangulatkeltés folyik a beruházás ellen. A tiltakozók eközben szó nélkül hagyják azokat a jelentős építkezéseket, amelyeknél a kormány felmentést adott az építési szabályzat alól, és elvette a lehetőséget az önkormányzattól, hogy a helyiek érdekeit képviselje.