Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 20. péntek, Friderika

Nagytakarítás a több éve bezárt Budai Parkszínpadon

Újbuda Önkormányzata, mely évek óta szeretné átvenni a Budai Parkszínpad és a Feneketlen tó tulajdonjogát és kezelését a Fővárostól, hogy végre valóban a családok számára élvezhető, tiszta közparkot és tavat alakíthasson ki, nem várt tovább a jelenlegi tűrhetetlen állapot megszüntetésével. A Budai Parkszínpad 1500m²-es területén a bezárása óta több év alatt felgyülemlett közel 200m³ szemetet, sittet és gazt, az Újbuda Prizmával együttműködve nagyszabású takarítási akció keretében számolja fel.

A minimum két hétig tartó munkálat során megtisztul a komplexum teljes nézőtere és színpada a méteres gaztól és az elvadult bokroktól. Alapos fertőtlenítésen esnek át a mellékhelyiségek, a büfé, a pénztár és az öltözők, valamint felújításra kerül a kerítés és a közművek. A takarítás végeztével az Önkormányzat őriztetni fogja a területet, hogy a kerület szívében lévő épületegyüttes ne kerülhessen újra illetéktelenek rongálásainak áldozatává. Az akció kezdetének napján Molnár Gyula polgármester és Lakos Imre alpolgármester is részt vett a nagytakarításban. Újbuda Önkormányzata évek óta szeretné megkapni a Fővárostól a Budai Parkszínpadot és a Feneketlen tó tulajdonjogát és kezelését, hogy végre valóban a családok számára élvezhető, tiszta közparkot és tavat alakíthasson ki. A tulajdonjog átvételével kapcsolatos tárgyalások hosszú évek óta folynak, melynek eredményeképp a képviselő-testület májusi ülésén tartózkodás nélkül úgy határozott, hogy kezdeményezi a Fővárosi Önkormányzatnál az ingatlan Újbuda Önkormányzata részére történő ingyenes átadását, és felkérte a polgármestert a hivatalos szándéknyilatkozat Fővárosi Önkormányzat felé történő benyújtására. Bár a Fővárosi Önkormányzat arról tájékoztatott bennünket, hogy a tó vízminőségének javítása érdekében elindított egy revitalizációs programot, továbbá a Budai Parkszínpad bontására és a helyén szabadtéri rendezvényeknek lehetőséget adó közösségi tér kialakítására döntés előkészítő tanulmányt készíttetett, úgy ítéljük meg, hogy a Feneketlen tavi park igazán jó "gazdája" Újbuda Önkormányzata lenne.

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.