Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 1. csütörtök, Tünde

Műszaki hibás volt a balesetet okozó busz?

Műszaki hiba miatt karambolozhatott a 153-as busz a Móricz Zsigmond körtérnél kedden délután.


A Független Hírügynökség értesülései szerint a busz motorja menet közben felpörgött, a jármű megugrott, így tört össze több kocsit, köztük egy pénzszállító autót és taxikat is.

Mint azt már hírül adtuk, hat autót, köztük egy pénzszállító kocsit is összetört kedden délután a Móricz Zsigmond körtéren, a Fadrusz utcánál egy 153-as BKV busz. A pénzszállítóból erős fegyveres biztosítás mellett egy másik járműbe rakták át a szállítmányt.

Kormos Endre, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökségnek elmondta, a busz először egy parkoló taxinak rohant hátulról. A taxit az előtte álló másik taxi tetejére tolta. A parkoló járműveket a busz tovább tolta előre, a roncsok így ütköztek egy pénzszállítónak is. A baleset pontos okát műszaki szakértő állapítja majd meg. A balesetben egyébként ketten sérültek meg könnyebben, a két taxisofőr.

A Független Hírügynökség értesülései szerint az történhetett, hogy az Ikarus 415-ös típusú busz motorja menet közben felpörgött, a jármű megugrott és ezért ütközött neki a parkoló kocsiknak. A BKV fődiszpécsere egyelőre annyit erősített meg, hogy a busz sofőrje műszaki hibára hivatkozott a baleset után.

FH - Hírszerző (2008. 09. 16.)

Címkék: