Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 2. péntek, Kármen, Anita

Mindent a Berkes családról, avagy az alma nem esett messze a fájától

Berkes Gabi és Olivér a TV2 énekversenye miatt kerültek reflektorfénybe, pedig már gyerekkorukban is kitűntek tehetségükkel. Az anyuka először színészként, a fia pedig már általános iskolában is énekesként mutatkozott be a közönségnek. A család Németország után Újbudán rakott végleg fészket.

Már-már lélektani közhely, hogy a gyerekek vagy modellnek tekintik szüleiket, és a gondolkodásmódjuk, viselkedésük és elveik határozzák meg életüket, vagy éppen ellenkezőleg: fellázadnak, és tudatosan vagy tudattalanul, de merőben más utat választanak.

Az Újbudán élő Berkes Olivér olyan, mint a mamája: szerény, bájos, intelligens és nem utolsósorban gyönyörűen énekel. Tehetsége már nagyon fiatalon, kisgyermek korában megmutatkozott, ugyanúgy, ahogy édesanyjánál is.

- Én gyerekszínészként kezdtem a művészeti pályát három és fél éves koromban - meséli Berkes Gabi. - A mamám betegsége miatt apukám mindig magával vitt munkahelyére, a Magyar Rádióba, ahol folyamatosan csacsogtam mindenkivel. Egyszer aztán Horváth Ádám odajött hozzám, és megkérdezte, szeretnék-e filmben szerepelni. Igent mondtam, és így született meg életem első szerepe, ahol Csűrös Karola kislányát játszottam. Ezt a szerepet aztán nagyon sok másik követte - például a Keménykalap és krumoliorr, vagy az Utánam, srácok - míg végül jött az életembe egy nagyobb szerelem, a zenélés.

A Kiss Gabi korszakomat pedig felváltotta a Lulu korszak – folytatja Gabi, aki férje után vette fel végleges nevét. Mivel a férjem félig német, házasságunk első éveiben kint éltük Németországban, így Olivér számára a német nyelv majdnem ugyanolyan jelentőséggel bír, mint a magyar. Annak ellenére, hogy mi itt, az újbudai fészkünkben érezzük igazán itthon magunkat – tette hozzá.

Nemcsak Gabi, Olivér tehetsége is nagyon fiatalon, még iskolás korában megmutatkozott. Igaz, sokáig nem derült ki róla, milyen hangi adottságokkal ajándékozta meg őt a sors. – Emlékszem épp iskolába vittem Olivért, és a rádió egy Christina Aguilera számot kezdett el játszani, amelyet olyan tisztán énekelt ki, hogy nem is találtam rá szavakat. A meglepetéstől azt sem tudtam, mit csináljak, félreálltam a kocsival, és ott folyamatosan énekeltettem Olivért, aki minden dalt, minden hangot tökéletesen visszaadott. Ez volt az első és egyetlen alkalom, hogy elkéstünk az iskolából - mondja az édesanya.

A siker felé vezető út azért nem volt olyan egyszerű. - Egy anya mindig elfogult a csemetéjével szemben, ezért szükségem volt egy objektív megerősítésre is, így megkértem Király Tamást, a Király ikrek és Linda édesapját, mondjon véleményt a gyermekem tehetségéről. Ő azonnal feljött hozzánk, meghallgatta Olivért, és rögtön a szárnyai alá vette a fiamat. Így született meg hét évvel ezelőtt, 13 éves korában az első videoklipje, amelyen az akkor még csak 9 esztendős Radics Gigivel énekelt duettet.

Az első sikereknek végül a fiú mutálása vetett véget, de az álmok, az éneklési vágy megmaradt. -Amikor megtudtam, hogy Magyarországon is elindul a szakmai jellegű énekverseny a The Voice, egy percig nem haboztam, rögtön jelentkeztem. Anyut sem kellett sokáig győzködnöm, hogy ő is velem tartson, így igazi szülő-gyerek párosként vehettünk részt a versenyben - meséli a 20 éves fiú, aki bár a dobogóról lemaradt, a televíziós csatorna egyik sorozatának főcímdalához adta hangját. Hogy mit hoz a jövő, nehéz lenne megjósolni, de biztos, mindent megtesznek azért, hogy újra színpadra állhassanak. Nem is tehetnek mást, hiszen génjeikben hordozzák a zenét.

Címkék: