Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 25. vasárnap, Géza

Mindenki nyert a Múzsák Csókja tehetségkutató vetélkedőn

Több mint 100 kerületi fiatal jelentkezésével indult el a Múzsák Csókja tehetségkutató vetélkedő. Az Újbuda Tv és az Önkormányzat által szervezett verseny célja az volt, hogy megtalálják a kerület ifjú tehetséges íróit és kommunikátorait.

A versenyre előadói, illetve alkotói kategóriában lehetett jelentkezni. Az előadói szálon három fordulóban, és ezen kívül négy élő adásban közvetített verseny során választották ki azt a három tehetséges fiatalt, akik többek között a Nemzeti Színházban a november 11-ei kerület napján voltak a műsorvezetők.

 

A színpadra azonban már úgy léptek fel, hogy teljes külső és belső átváltozáson estek át, ebben nyújtott segítséget egy stylist, az Emanuell Divatáruház, a Juno Fodrász- és Kozmetikai Szalon, illetve Kertész Zsuzsa népszerű és közismert televíziós személyiség.

 

A fiataloknak nemcsak műveltségükről, tájékozottságukról kellett meggyőzniük a zsűrit, hiszen egy kommunikátornak kreatívnak, fantáziadúsnak és spontánnak is kell lennie. A feladatok tehát igen sokszínűek voltak.

 

A négy tagból álló állandó zsűri (Szesztay András, Jankó István, Sipos Péter, illetve Vincze Kinga) mellett minden alkalommal egy vendég zsűri emelte a verseny színvonalát. Körünkben üdvözölhettük Kertész Zsuzsát, Aczél Annát, Zelinka Ildikót, Karinthy Márton, Egri Jánost és Horváth Károlyt is. A fiataloknak többek között olyan feladatokkal kellett megküzdeniük, mint a klasszikus műalkotások átírása, slágerek elszavalása, kulturális műsor vezetése, önmaguk, vagy versenytársaik népszerűsítése.

 

Ezalatt az alkotói kategória jelöltjei sem tétlenkedtek, hiszen ők otthon oldották meg a házi feladatokat. Az ő igazi megmérettetésük a Múzsák Csókja Gálán volt november 23-án a Karinthy Színházban, ahol a három nyertes előadó vezette a műsort, és ahol olyan nevek adták elő az alkotók által átírt dalokat mint a Bon Bon, Szűcs Judit, illetve a Neo Tones. A vetélkedőnek megszületett a saját dala is, melyet Sipos Péter adott elő a döntős fiatalokkal, táncos koreográfiával megbolondítva. Shakespeare Rómeó és Júlia című drámájának humoros formában megírt folytatását a döntőig el nem jutó, azonban színészi vénával megáldott előadók adták elő Horváth Károly és Frenkó Zsolt rendezésében. A verseny mindvégig vidám hangulatban zajlott, tánccal, zenével, színházzal és őszinte önvallomásokkal.

 

A szakmai elismerés mellett a tehetségek értékes ajándékokkal térhettek haza. Kerületünkben több olyan vállalkozó is van, aki támogatja a kulturális kezdeményezéseket, emellett fontosnak tartja az ifjú tehetségek felkutatását. Ezt bizonyították a díjakkal is. Az Újbuda ifjú írójának járó fődíj egy laptop volt a Qwerty Computertől, melyet Dr. Gálfi István adott át, míg a három nyertes előadónak Fehér László, a Suzuki Plusz Kft. ügyvezetője nyújtotta át a dvd-lejátszókat. Természetesen a győzteseket az Önkormányzat és az Újbuda Tv is megajándékozta, többek között első ízben vehették át az üvegből készült Múzsák Csókja díjat.

 

A sikerhez nemcsak a gyerekek lelkesedése járult hozzá, hanem a részt vevő zsűritagok és minden együttműködő teljes szakmai és érzelmi elhivatottsága.

 

Huszák Eszter - Újbuda TV (2005. 11. 28.)