Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 3. szerda, Klotild

"Mert a világ siet, s most kerül dűlőre..."

2006-ban a kerületben számos intézmény ünnepli 20, 30, 35-dik évfordulóját, amely Bács Márton szerint nem kis részben köszönhető az önkormányzat megfelelő működésének.

Az Örmezei Általános Iskola egykori tanulója, Trokán Anna volt a műsorvezetője annak az ünnepségnek, amelyet az intézmény 30-dik születésnapja alkalmából rendeztek a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium dísztermében. Az elsőéves szinitanonc elmondta, az iskola már szeptember óta készül az eseményre, melynek tiszteletére egy évkönyvet is kiadtak. Az ünnepséget az igazgatónő és Bács Márton, Újbuda alpolgármestere, nyitotta meg, majd egy rövid vetítés következett az intézmény 30 éves történetéből. A színes programok keretében bűvészek és pompomtáncosok léptek fel, valamint az iskola tanulói is megmutathatták mit tudnak a táncparketten.

LEGFRISSEBB
×

„A Magyar nyelvért” emlékdíj

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzata 2013. óta „A Magyar nyelvért” emlékdíjjal jutalmazza azokat a határon túli testvérvárosaiban tanuló általános iskolás, végzős diákokat, akik a magyar nyelv tanulása és művelése terén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, valamint középiskolában folytatják tanulmányaikat.