Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 28. szerda, Vencel

Megújult épületben kezdődik a tanítás a Petőfiseknek

130 milliót költöttek a felújításokra. A Petőfi Sándor Általános Iskola Kelenföld-Albertfalva egyetlen olyan önkormányzati fenntartású intézménye, amely a városrészek központi oktatási bázisaként látja el az itt élőket. Lakos Imre képviselőjelölt, Újbuda alpolgármestere a Petőfi évnyitóján arról számolt be, az idei iskolakezdésre az épület szinte minden szegletét felújították.

Szeptemberben a diákok számos újdonsággal találkozhatnak megszokott iskolájukban, bár jó néhány komoly beruházás eredménye nem is látható, inkább érezhető - utalt Lakos Imre a teljes pincerendszer és vízvezetékrendszer nyáron elvégzett felújítására. A Petőfiben idén négy új tanterem is létesült, a teljesen átépített tálalókonyhának és étkezőnek köszönhetően pedig a diákok igényes környezetben fogyaszthatják el ebédjüket.

 

A képviselőjelölt arról tájékoztatott, a mintegy 70 millió forintos beruházás eredményeként befejezték az iskolai sportudvar programot. Az iskolaudvar ennek köszönhetően multi funkciós pályát kapott, így mostantól kosárlabda, kézilabda, és focimeccseket is lehet rendezni a szabadban. A pályákhoz világítást és kerítést telepítettek, de az udvaron futópálya és távolugró gödör is létesült. Mindent összevetve az önkormányzat több mint 130 millió forintot költött arra, hogy a Petőfi a térség egyik legkorszerűbb sportudvarával rendelkező, színvonalas oktatási intézményévé váljon - tette hozzá a jelölt.

 

Lakos Imre megjegyezte, a sikerek mellett az intézmény továbbra is küzd a csökkenő gyermeklétszámmal, ezért a következő testületi ülésen Görög András képviselővel arra tesz javaslatot, hogy az önkormányzat újragondolja a Petőfi iskola és környékének koncepcióját. - A jövőben azon szeretnénk dolgozni, hogy az Érem utcai épület óvodává alakításával a Petőfi a kisgyermekkortól az érettségiig szolgálja ki az itt élő embereket. Ezek a funkciók és az egyedi arculatot biztosító sportolási lehetőségek a térség központi oktatási intézményévé emelnék az iskolát - tette hozzá Lakos Imre.

 

T.D. - ÚjbudaTV (2010. 09. 05.)

A cikkhez videó is tartozik, a megtekintéséhez töltse le a Windows Media plugin videólejátszót!
LEGFRISSEBB
×

A második félidő a fejlesztéseké  

A gyermekek és az egészségügy állnak a ciklus fejlesztéseinek középpontjában, a parkolási és zöldítési intézkedésekkel pedig az élhetőséget javítaná Hintsch György alpolgármester.