Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 13. csütörtök, Ipoly

Megújult a Budai Arborétum

Virágba borult a Budapesti Corvinus Egyetem 7,5 hektáros Budai Arborétuma. Az országosan is jelentős gyűjteményes kertben a növényállomány bővítése és fiatalítása mellett sor került a speciális élőhelyek újjáépítésére, valamint a Budai Arborétum történetében központi szerepet játszó Dísztér, az egykori Magyar Királyi Kertészeti Tanintézet díszkertjének korhű helyreállítása is megvalósult.

A rendezvényen az elmúlt két évben megvalósított projekt eredményeiről számoltunk be. Tulajdonképpen a Budai Arborétum 120 éves történetében utoljára 40 évvel ezelőtt volt egy jelentősebb felújítás, bővítés, amely mérhető ahhoz, amit most az elmúlt két évben a Közép-Magyarországi Operatív Program keretében megvalósítottunk. A projekt a gyűjteményes kertek élőhelyeinek, illetve a történeti kertek felújításának a megvalósítására szólt, 2010. júniusában kezdtük el a munkálatokat és most 2012. március végén fejezzük be véglegesen. - nyilatkozta az Újbuda Média stábjának Dr. Hrotkó Károly, a Budapesti Corvinus Egyetem tanszékvezetője, aki Sütöriné dr. Diószegi Magdolna projektkoordinátorral közösen fogadta a projekt záró ünnepségére érkező vendégeket.

A résztvevők megtekinthették a projekt keretében megvalósult értékekről készített felvételeket, láthatták az újjáépített arborétumi tavat, a Ménesi úti téglatámfal megerősítő rekonstrukcióját, a sziklakertek, pergolák felújítását és a trópusi-szubtrópusi növényeknek helyet adó modernizált üvegházat.

LEGFRISSEBB
×

Ellenőrzés Kamaraerdőn a zártkertek környékén  

Összehangolt akció során ellenőrizték a kamaraerdei zártkerteket és környéküket. Az akciósorozat a városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármester, Hintsch György kezdeményezésére indult, célja a közbiztonság és közterületi rend javítása.