Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 15. szombat, Mária

Második Újbudai Polgárőr Koordinációs Tanács

Február 8-án, szerdán tartották meg a második Újbudai Polgárőr Koordinációs Tanácsot. Az első ülésre december 14-én került sor. A havi rendszerességű megbeszélésen, az önkormányzati vezetésen kívül, a polgári védelem és a társszervek emberei is képviseltették magukat.

2005 májusában fogadta el az önkormányzat, a testületi ülésén, a közbiztonsági és bűnmegelőzési koncepciót. Ennek egyik pontja az Újbudai Polgárőr Szolgáltató Centrum kialakításának szükségességéről szólt, valamint hangsúlyt kapott a társszervek együttműködésének kérdése is. A Centrum megnyitására október 15-éig kellett várni, a közös munka megkezdésére pedig december 14-éig. Ekkor tartottak ugyanis először a Polgármesteri Hivatalban Újbudai Polgárőr Koordinációs Tanácsot.

A havonta megrendezésre kerülő szakmai értekezést az Újbudai Polgárőr Szolgáltató Centrum és az Újbuda 11 Kht. hívta életre. A tanácskozás célja, hogy a kerületben a közbiztonsággal kapcsolatos teendőket összehangolják. Vagyis a feladatokat megbeszéljék és egymást segítve próbálják úgy koordinálni azokat, hogy a lehető leghatékonyabban működjenek. Éppen ezért nem meglepő, hogy valamennyi megbeszélésen képviseltetik magukat a polgárőr csoportok, a rendőrség, a tűzoltóság, a közterület-felügyelet, az önkormányzat illetékes alpolgármestere, a közbiztonsági tanácsnok, valamint a közbiztonsági referens is.

joshua - Újbuda TV (2006. 02. 08.)

LEGFRISSEBB
×

Ellenőrzés Kamaraerdőn a zártkertek környékén  

Összehangolt akció során ellenőrizték a kamaraerdei zártkerteket és környéküket. Az akciósorozat a városüzemeltetésért és közbiztonságért felelős alpolgármester, Hintsch György kezdeményezésére indult, célja a közbiztonság és közterületi rend javítása.