Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 25. csütörtök, Kristóf, Jakab

Már több mint 200 társasházból ingyenesen szállítjuk!

Újbuda Önkormányzata 2010-ben a társasházak részére 'Házhoz Menő Szelektív Hulladékgyűjtési Rendszer'-t indított, amelyhez a kerület összes társasháza csatlakozhat. A jelentkezési lap elérhető a www.ujbuda.hu honlapon a Zöld Újbuda linken, valamint Bocskai út 39-41. épület portáján a hirdetések között.

A papír és műanyag gyűjtésére az FKF Zrt. biztosít kék és sárga színű 240 literes, zárható hulladékgyűjtő edényeket, amelyek ürítése heti rendszerességgel történik. A költségeket Újbuda Önkormányzata vállalja.

A szelektív hulladékgyűjtés mindannyiunk közös érdeke, hiszen az újrahasznosítható anyagok elkülönített gyűjtésével a lerakásra kerülő hulladék mennyisége csökken.

A környezettudatosság mellett azonban a szelektív gyűjtés jelentős költségcsökkentést is jelenthet. Ha a társasházak kevesebb kukát töltenek meg, és a feleslegessé váltakat visszaadják, vagy kisebbre cserélik, jelentős megtakarítást érhetnek el a szemétdíjból.

Hogy mennyit? Csak egy példa: egy heti egyszer ürített 240 literes kuka visszaadásával évente kb. 82 ezer Ft-tal csökken a szemétdíj.

És ezt a pénzt mire költhetnénk? Pl.: egy szép zöld előkertre, nyílászárók cseréjére, vagy az épület külső szigetelésére!

Idén is emelkedett a szemétdíj, mennyi pénzt szórunk még ki az ablakon?

További információkért hívja a +361 372-4684-es telefonszámot.

Újbuda Önkormányzata - Környezetvédelmi Osztály (2011. 02. 25.)