Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 2. péntek, Kármen, Anita

Leszakadt faágba hajtott egy busz a XI. kerületben

A Bocskai úton haladó autóbusz sofőrje a betört szélvédő miatt szétrepülő szilánkoktól megsérült.

Közvetlenül a BKV egyik busza elé dőlt egy hatalmas faág május 9-én este a főváros XI. kerületében - közölte Kis-Guczi Péter, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság sajtóügyeletese. A 153-as gyors járat a Kosztolányi Dezső téri megállójából indult el, majd a Bocskai úton sorolt a középső sávba, ám a Zsombolyai utcai kereszteződés előtt váratlanul az út közepén lévő parkolót elválasztó füves szigeten lévő fa vastag ága leszakadt.

A buszsofőr már nem tudott megállni, a fába rohant, mely a szélvédőt betörte. A sofőr az üvegszilánkoktól könnyebben sérült, kórházba nem szállították. A buszon körülbelül tizenöten utaztak, nekik nem esett bajuk. A leszakadt faág a Nagyszőlős utca felé vezető oldal két sávját elfoglalta, a megmaradt törzs pedig parkoló autókat veszélyeztetett.

Két személygépkocsi tulajdonosát a rendőrségnek sikerült értesítenie, ők elálltak, a másik két autót autómentő segítségével helyezték odébb. A tűzoltók láncfűrész segítségével vágták ki a fát, valamint darabolták fel a leszakadt ágat. Az utat teljes szélességében csak három órával később, hajnali fél kettőkor lehetett átadni a forgalomnak.

Újbuda WEB (2008. 05. 11.)

Címkék: