Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 23. péntek, Bence

Lassan vonul le az ár - vasárnap

Még zárva van a zsilip a Keserűérnél Albertfalván

Április 9-én a Duna 748 cm magas, az árhullám rendkívül lassan vonul el, a vízszint csökkenése azonban lehetővé tette, hogy Újbudán a védekezésben résztvevők számát a felére csökkentsék.

Schmidt György polgárvédelmi alezredes tájékoztatása szerint a kerületben jelenleg 12 ember dolgozik a gátak védelmén. Továbbra is a Műszaki Egyetemen, az Erőmű területén, a Keserűér, és a Hosszúréti patak torkolatánál van szükség védekezésre A homokzsákok állapotát és a vízmagasságot a szakemberek folyamatosan ellenőrzik. A Műegyetem régi épületeinek pincéiben és a közműalagutakban még mindig áll a víz, a fertőtlenítést leghamarabb a hét közepén lehet megkezdeni. Az áramszolgáltatás továbbra is szünetel, így melegkonyhai szolgáltatás sincs, bár az étkezdét már fertőtlenítették.

A polgárivédelem köszönetet mond mindenkinek, aki munkájával hozzájárult a védekezés sikeréhez, így annak a néhány kerületi vállalkozónak is, akik élelemmel segítették a gátakon dolgozókat.

KA - Újbuda TV (2006. 04. 09.)

LEGFRISSEBB
×

Rendhagyó környezetismeret órák és kerekasztal-beszélgetések a szerbiai Adán  

Újbuda Önkormányzata szervezésében magyar és szerb pedagógusok tartottak rendhagyó környezetismeret órákat Szerbiában az adai és a moholi általános iskola hetedikeseinek június 4-6. között. Az órákon a klímaváltozás hatásait és az alkalmazkodás lehetőségeit vizsgálták a tanulók. A programot lakossági fórum és pedagógus kerekasztal-beszélgetés is kiegészítette. A résztvevők egyetértettek abban, hogy a klímaváltozás határokon átnyúló komplex probléma, de az együtt gondolkodás, a közös cselekvés javíthatja az alkalmazkodás esélyeit.