Kerületünk

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 1. péntek, Tihamér, Annamária

Lassan vonul le az ár - vasárnap

Még zárva van a zsilip a Keserűérnél Albertfalván

Április 9-én a Duna 748 cm magas, az árhullám rendkívül lassan vonul el, a vízszint csökkenése azonban lehetővé tette, hogy Újbudán a védekezésben résztvevők számát a felére csökkentsék.

Schmidt György polgárvédelmi alezredes tájékoztatása szerint a kerületben jelenleg 12 ember dolgozik a gátak védelmén. Továbbra is a Műszaki Egyetemen, az Erőmű területén, a Keserűér, és a Hosszúréti patak torkolatánál van szükség védekezésre A homokzsákok állapotát és a vízmagasságot a szakemberek folyamatosan ellenőrzik. A Műegyetem régi épületeinek pincéiben és a közműalagutakban még mindig áll a víz, a fertőtlenítést leghamarabb a hét közepén lehet megkezdeni. Az áramszolgáltatás továbbra is szünetel, így melegkonyhai szolgáltatás sincs, bár az étkezdét már fertőtlenítették.

A polgárivédelem köszönetet mond mindenkinek, aki munkájával hozzájárult a védekezés sikeréhez, így annak a néhány kerületi vállalkozónak is, akik élelemmel segítették a gátakon dolgozókat.

KA - Újbuda TV (2006. 04. 09.)

LEGFRISSEBB
×

A második félidő a fejlesztéseké  

A gyermekek és az egészségügy állnak a ciklus fejlesztéseinek középpontjában, a parkolási és zöldítési intézkedésekkel pedig az élhetőséget javítaná Hintsch György alpolgármester.